www.biopoiotita.gr

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ανοιξιάτικο πικ-νικ από τους Φίλους της Μέριμνας


Ξέγνοιαστες στιγμές για μικρούς και μεγάλους στου ελαιώνα της Κάντζας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Πικ Νικ στη Φύση» στο λόφο της Κάντζας για την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας, της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που έχει ως στόχο τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια, μια απώλεια ή το θάνατο. 

Οι Φίλοι της Μέριμνας διοργάνωσαν μία ανοιξιάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια σε ένα μεγάλο ελαιώνα, όπου οι όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση και να λάβουν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες και οργανωμένα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, όπως κυνήγι του θησαυρού, τοξοβολία, πατατοδρομίες και πολλά άλλα που επιμελήθηκε η δημιουργική ομάδα «Ευπαλίνος». Συμμετείχαν το Μουσείο της Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το «Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο», οι Έλληνες Πρόσκοποι ενώ οι φοιτήτριες της σχολής Νίκου Αμάραντου ζωγράφιζαν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων που ήθελαν κάτι πρωτότυπο. Πολλά παιδιά είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα μονοπάτια με τον Φοίβο Τσαραβόπουλο και να ακούσουν και να παρατηρήσουν πράγματα για τη φύση που δε γνώριζαν. Τα πόνι του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ενθουσίασαν τους μικρούς φίλους του Πικ Νικ.
Συγκεντρώθηκαν πολλά παιχνίδια και βιβλία, από τα παιδιά που έφεραν μαζί τους κάποιο παιχνίδι για το Πασχαλινό Bazaar των Φίλων της Μέριμνας. Ανοιξιάτικο πικ-νικ από τους Φίλους της Μέριμνας

Τα έσοδα του πικ νικ θα διατεθούν στην «Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι» της Μέριμνας. Η Υπηρεσία αυτή δίνει την επιλογή σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών που πάσχουν από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια, ή αντιμετωπίζουν το τελικό στάδιο μιας τέτοιας ασθένειας, να παραμένουν στον οικείο χώρο του σπιτιού με την οικογένεια τους και με την υποστήριξη των ειδικά εκπαιδευμένων ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. 

Το πικ νικ των Φίλων της Μέριμνας στο λόφο της Κάντζας, ήταν αναμφισβήτητα η πιο πετυχημένη εκδήλωση κοντά στη φύση με πάνω από 500 φίλους μικρούς και μεγάλους. 

Η Μέριμνα συνεργάζεται με τα παιδιατρικά νοσοκομεία και μαιευτήρια της Αθήνας. Όλες οι υπηρεσίες της Μέριμνας παρέχονται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου