www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Διάγγελμα Σαμαρά για τη συμφωνία με την τρόικα

«Η Ελλάδα σταθεροποιείται και θωρακίζεται, την ώρα που άλλες χώρες αρχίζουν να νιώθουν αβεβαιότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα. 

«Δεν λέω ότι τα δύσκολα πέρασαν, κάθε άλλο. Αλλά οι θυσίες πιάνουν τόπο και τα πράγματα αλλάζουν», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο μήνυμά του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αργά χθες το βράδυ έκλεισε συμφωνία για την δόση του Μαρτίου (2,8 δισ. ευρώ) και ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ, τον Μάιο.

Αναφέρθηκε επίσης, στην επίτευξη συμφωνίας για περισσότερες δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, στην μείωση κατά 15% του χαρατσιού για το 2013 και στον ενιαίο φόρο ακινήτων από το 2014 που θα είναι από τους μικρότερους στην Ευρώπη -όπως είπε.

Επίσης, ανήγγειλε διεύρυνση της φορολογικής βάσης στο επόμενο διάστημα, «ώστε να επιβαρύντονται όλοι πιο δίκαια», ενώ επισήμανε ότι τώρα μπήκε στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που ώς τώρα αρνείτο η τρόικα.
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5012162/samaras-h-ellada-thwrakizetai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου