www.biopoiotita.gr

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη ο 8ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί ο 8ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», με σημείο εκκίνησης των δρομέων την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας και σημείο τερματισμού το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, με την κλασική διαδρομή των 42.195 μ. διεξάγονται οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και οι αγώνες δρόμου 1.000 μ. κοινωνικής προσφοράς και 1.000 μ. μαθητών δημοτικών σχολείων.
Πάνω από 12.500 δρομείς, περισσότερες από 100 ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μαθητές και απλοί πολίτες συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα, σύμφωνα με του διοργανωτές του μαραθωνίου.
Οι δρομείς τρέχουν με τη σκέψη τους στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστόνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορούν μαύρα βραχιολάκια με το σύνθημα «Thessaloniki to Boston» αλλά και αυτοκόλλητα που αναγράφουν τη λέξη «γιατί;» («Why?»).
Εξαιτίας της διοργάνωσης από νωρίς είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, αλλά και σε δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/300319/thessaloniki-se-exelixi-o-8os-diethnis-marathonios-megas-alexandros#ixzz2R5ZWgHDQ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου