www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Έρχονται συσσίτια για τους απόρους - Τα σχέδια του Δήμου και της Μητρόπολης

Αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα και στην Πάτρα οι άνεργοι και οι άποροι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν το καθημερινό τους φαγητό, ενώ η κατάσταση λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς στον μακρύ κατάλογο των απόρων συνεχώς προστίθενται νέοι άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος της Πάτρας προχωρά σε μια σειρά νέων κοινωνικών δομών στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και των απόρων.

Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η λειτουργία μαγειρείων για την διανομή συσσιτίου σε καθημερινή βάση, για τις οικογένειες που υποσιτίζονται και για δημότες που δεν μπορούν να βρουν την καθημερινή τροφή τους, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους μόνο από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου ή δεν είναι μέλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες εν αρχή ο σχεδιασμός είναι να σιτίζονται περί τα 100 άτομα, αριθμός που θα αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία του Δήμου (με την ευθύνη των αντιδημάρχων Μαρίας Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη και Χάρη Μασσαρά) και της Μητρόπολης και συντομα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Πηγή: thebest
xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου