www.biopoiotita.gr

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών: Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου


Ανακοίνωση σχετικά με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα, έδωσε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα παραδοσιακά κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα».
Στην ίδια ανακοίνωση τα μέλη της ΠΟΚΚ αναφέρουν ακόμα ότι «ο Έλληνας παραδοσιακός κρεοπώλης εγγυάται την ποιότητα και την υγιεινή των κρεάτων, αλλά και των παρασκευασμάτων που παρέχει στους καταναλωτές του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών αναφέρει:

Κατόπιν των τελευταίων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της αποκάλυψης του σκανδάλου διάθεσης συσκευασμένων κατεψυγμένων παρασκευασμάτων, αλλά και συσκευασμένων έτοιμων γευμάτων στα οποία περιέχεται κρέας αλόγου χωρίς να αναφέρεται στην συσκευασία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών θα ήθελε να τονίσει, για άλλη μια φορά, ότι τα παραδοσιακά κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει η πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα.
Όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά μας είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίσουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος. Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ’ όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούμε τα παρασκευάσματά μας σε κατάλληλο χώρο στα καταστήματά μας, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.
Ο Έλληνας παραδοσιακός κρεοπώλης εγγυάται την ποιότητα και την υγιεινή των κρεάτων, αλλά και των παρασκευασμάτων που παρέχει στους καταναλωτές του και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τους συστηματικούς ελέγχους των αρμόδιων φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών σε όλα τα κρεοπωλεία της επικράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου