www.biopoiotita.gr

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«Πράσινα» οχήματα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Βαρδαλαχάκη Γιάννα|  21/03/2013 - 04:26 μμ
Στην τελική ευθεία για την ανανέωση του «στόλου» του περνά από την Πέμπτη 21 Μαρτίου ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, καθώς αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η προμήθεια 25 «πράσινων» αντιρρυπαντικών οχημάτων νέας τεχνολογίας και η βελτίωση-αναβάθμιση άλλων 15 που θα κινούνται με την κατανάλωση υγραερίου.
Συγκεκριμένα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προβλέπεται να αποκτήσει 11 νέα απορριμματοφόρα, 9 ημιφορτηγά και 5 φορτηγά διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων κι ένα γερανοφόρο όχημα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρυπογόνα οχήματα, ενώ 15 άλλα οχήματα θα υποστούν μετατροπές ώστε να κινούνται με υγραέριο.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του δήμου που εντάσσεται στο ευρύτατο πλαίσιο δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος, μεταφέροντας αυτή τη φορά το βάρος στα δημοτικά οχήματα.

«Ο δήμος μας μέσα από ένα πλούσιο και διευρυμένο πρόγραμμα δράσης αποδεικνύει καθημερινά την ευαισθησία του για την προστασία του περιβάλλοντος. Αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα προγράμματα, προχωρούμε στην αντικατάσταση του παλιού στόλου των οχημάτων μας αποκτώντας οχήματα της γενιάς euro5, δηλαδή νέας τεχνολογίας, αντιρρυπογόνα, ‘‘πράσινα’’ και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα. Με τον τρόπο αυτόν δεν επιφέρουμε μόνο οικονομία κλίμακας, αλλά κυρίως συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος ρίχνοντας στην κίνηση βαριά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» με τη συνολική χρηματοδότηση των περίπου 2 εκατ. ευρώ να έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sykies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου