www.biopoiotita.gr

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Στο πλευρό άπορων οικογενειών


Ο Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων του Ηρακλείου έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσει τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα δίνει σε οικογένειες του Ηρακλείου
Στο πλευρό άπορων οικογενειών που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα συνεχίζουν να βρίσκονται οι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι του Ηρακλείου που ρίχνουν ... γέφυρες στην κοινωνία παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Οι δράσεις ανθρωπιάς ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες και αφορούσαν σε σε περιορισμένο αριθμό οικογενειών που είχαν πραγματικά ανάγκη, ωστόσο τώρα φαίνεται να ανοίγει σαν βεντάλια η προσπάθεια στην κοινωνία του Ηρακλείου.
Ο Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων του Ηρακλείου έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσει τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα δίνει σε οικογένειες του Ηρακλείου καλύπτοντας έτσι μία τεράστια ανάγκη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Σατζόγλου, θα συνεχίσουμε τη διαδικασία των τροφίμων χωρίς μεσάζοντες. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με παραγωγούς από την πάνω Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται να μας δώσουν τα προϊόντα τους.
Τα παίρνουμε σε τιμές καλύτερες από αυτές που τα αγοράζουν οι μεσάζοντες και τα δίνουμε στον κόσμο σε τιμές που είναι το 1/3 της τιμής του σούπερ μάρκετ. Όσο για την ποιότητα, δεν συγκρίνεται. Πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Τώρα λοιπόν ψάχνουμε παραγωγούς που όμως να αντιλαμβάνονται την έννοια της αλληλεγγύης. Κάνουμε παράλληλα προσπάθεια να βρούμε παραγωγούς τέτοιων προϊόντων και στην Κρήτη ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο διότι δεν υπάρχουν πολλά εργοστάσια στο νησί με τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Η νέα συνάντηση των μελών αλλά και όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν το σύλλογο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων είναι την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου στον πολυχώρο, απέναντι από τον Άγιο Μηνά στις 7 το απόγευμα.
Θα χρειαστούμε στήριξη και χέρια για να γίνει αυτή η διανομή χωρίς τους μεσάζοντες. Γι αυτό θα συναντηθούμε να οργανωθούμε καλύτερα, τόνισε ο κ. Σατζόγλου. 

πρώτη δημοσίευση: 17/3/2013 12:19 μ.μ