www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μπροστά στο αδιέξοδο η Κύπρος φαίνεται να υποχωρεί και ξαναφέρνει το κούρεμα από την πίσω πόρτα - Στενάζουν χωρίς λεφτά στα ΑΤΜ και πιστωτικές


- Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συντελεστές κουρέματος θα είναι μικρότεροι
- Το πρωί θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στηνΚύπρο, έτσι ώστε να πάρει έγκριση νέο νομοσχέδιο
- Οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα φαίνεται πως δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα
- Κλειστές θα παραμείνουν οιτράπεζες σε όλο το νησί μέχρι και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου

Η απουσία εναλλακτικού σχεδίου από την κυπριακή κυβέρνηση και οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί μίας τόσο σοβαρής κρίσης τόσο από την προηγούμενη όσο και από την παρούσα κυβέρνηση της Κύπρου, έχουν φέρει σε ένα απόλυτο αδιέξοδο τη Μεγαλόνησο.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, η κυπριακή κυβέρνηση σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.com.cy φαίνεται εγκλωβισμένη, καθώς πλέον φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις στη Ρωσία δεν καρποφορούν, τουλάχιστον στον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί η κατάσταση στην Κύπρο.

Δεν βρίσκουν άλλη λύση οι κυβερνώντες και επαναφέρουν το ξαναζεσταμένο φαγητό, υπό τον τίτλο του «φόρου αλληλεγγύης» στους καταθετικους λογαριασμούς. Φαίνεται σύμφωνα με πηγές, ότι οι νέοι συντελεστές κουρέματος, να είναι μειωμένοι, ενώ το υπόλοιπο ποσό, μέχρι να συμπληρωθούν τα 5,8 δις αναμένεται να κερδηθεί από τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.newsit.com.cy, από το κούρεμα μάλλον εξαιρούνται οι κατάθετες με ποσόν κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, τα όποια παραμένουν εγγυημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με βάση αυτό οι νέες πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη το πρωί στην Κύπρο και ενδεχομένως να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσει το νέο νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Κύπρου πραγματικά βιώνουν τραγικές καταστάσεις, όπως και η κυπριακή αγορά με τις τράπεζες να παραμένουν κλειστές σίγουρα μέχρι τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Πλέον όλες οι αυτόματες ταμειακές μηχανές 24ωρης εξυπηρέτησης είναι άδειες, προκαλώντας αγανάκτηση και εκνευρισμό στους χιλιάδες πολίτες που σπεύδουν από το πρωί να πάρουν χρήματα. Απελπισμένοι και οι συνταξιούχοι, που δεν έχουν καν την ευκαιρία να κάνουν ανάληψη, αφού δεν έχουν κάρτα ανάληψης χρημάτων.

Μάλιστα, πλέον δεν είναι δυνατόν να γίνονται και συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών. Ενδεικτικά "ττα πρατήρια καυσίμων δεν πουλούν με πιστωτική κάρτα πέραν των €25 ενώ κάποια άλλα εργάζονται μόνο τοις μετρητοίς. Υπό το βάρος της παντελούς έλλειψης ρευστότητας, οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν για αυτό ήδη κάποιες, έδωσαν άδεια στο προσωπικό τους, από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου