www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Ομόφωνη απόφαση για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης

Ομόφωνη απόφαση για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης προς διάσωση της κυπριακής οικονομίας λήφθηκε σε σύσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στόχος, τόνισε, είναι να σώσουμε την κυπριακή οικονομία. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα βρεθεί η λύση, αλλά επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα και η ύφεση θα συνεχιστεί. Απέκλεισε το κλείσιμο τραπεζών, λέγοντας ότι προσπαθούμε να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ρωσικής βοήθειας είπε ότι «οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη», συγχρόνως όμως τόνισε ότι «επιθυμία όλων είναι η Κύπρος να παραμείνει στο ευρώ, έστω κι αν υπάρχει βοήθεια».

Ο κ. Αβέρωφ απέφυγε να σχολίασει δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ ότι δεν συζητήθηκε θέμα «κουρέματος» καταθέσεων.

«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, χρειαζόμαστε το ευρώ» τόνισε ο κ. Νεοφύτου και πρόσθεσε, «Θα βρούμε τη λύση, εξάλλου είναι μονόδρομος για εμάς, μία είναι η προσπάθεια όλων μας, να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας μας».

«Δεν συζητήθηκε κούρεμα,» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου εξερχόμενος του Προεδρικού.

Σύμφωνα με το sigmalive παράλληλα, ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά των ευρωπαίων εταίρων, ενώ πρόσθεσε συμπεριφέρονται με τρόπο που τείνει να εξουδετερώσει την Κύπρο. 

Η απάντηση στους ευρωπαίους δίνεται από το λαό μας, κατέληξε ο κ. Ομήρου.

«Δεν περιλαμβάνεται οποιασδήποτε μορφής κούρεμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης.

Ο κ. Συλλούρης πρόσθεσε πως «υπάρχει πρόταση δημιουργίας εταιρείας άμεσα και με την πατριωτική συνεισφορά των κυπρίων και των ξένων», ενώ τόνισε πως θα βρεθούν πολλού περισσότεροι πόροι από τα 5,8 δισ.

«Δεν θα υπάρχει νομοσχέδιο για τις τράπεζες» κατέληξε.

Ακολούθησε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρίστου Στυλιανίδη ο οποίος αναφέρθηκε στο αντικείμενο της σύσκεψης σημειώνοντας: «Μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας διαμορφώθηκε συναίνεση και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την Δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης. Η πρόταση τυγχάνει νομοτεχνικής επεξεργασίας από την Νομική Υπηρεσία. Αν κριθεί αναγκαίο με βάση τη νομοτεχνική επεξεργασία, θα συνεδριάσει άμεσα το Υπουργικό Συμβούλιο για να το εγκρίνει και θα προωθηθεί στη Βουλή για τα περαιτέρω». 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/227010/kupros-oloklirothike-i-sunadisi-anastasiadi-me-tous-politikous-arhigous-neofytou/#ixzz2OBO6Z331
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου