www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Πρόσωπο που ρέπει προς το έγκλημα» ο Ακης Τσοχατζόπουλος, λένε οι δικαστές

Ως ένα πρόσωπο «που ρέπει προς το έγκλημα με μοναδικό σκοπό το χρήμα» περιγράφουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που τον παράπεμψαν σε δίκη μαζί με άλλα 18 άτομα. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, το οποίο αριθμεί 910 σελίδες, ο πρώην υπουργός Αμυνας και οι άλλοι κατηγορούμενοι «συμμετείχαν στην ιδρυθείσα από τις αρχές του 1998 οργάνωση χωρίς να εκδηλώσουν την πρόθεση να σταματήσουν την επέλευση του παράνομου αποτελέσματος έως το χρόνο που αποκαλύφθηκε η δράση τους».

Στο κείμενο με το σκεπτικό του βουλεύματος περιγράφεται ότι οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιήθηκαν με μεθοδικό τρόπο και πέτυχαν να πραγματοποιηθούν πλήθος συναλλαγών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού μέσα σε μία δαιδαλώδη διαδρομή. 

Οσον αφορά το αίτημα Τσοχατζόπυλου να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες μέλη του ΚΥΣΕΑ, οι δικαστές το απορρίπτουν και αποφαίνονται: «Το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι επαρκές προκειμένου να κρίνει το Συμβούλιο αν πρέπει να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι ».
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5005974/proswpo-poy-repei-pros-to-egklhma-o-tsoxatzopoylos-lene-oi-dikastes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου