www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι εξαγωγές διέξοδος από την κρίση για τις ελληνικές επιχειρήσεις


Αυξάνονται όσοι ζητούν πληροφορίες από της πρεσβείες της χώρας μας

Αυξάνονται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο, την εποχή της κρίσης, τα αιτήματα επιχειρηματιών στα Γραφεία Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στις ελληνικές πρεσβείες για παροχή πληροφοριών σχετικά με τις διεθνείς αγορές.

Τα αιτήματα το 2012 έφτασαν τα 15.800, από 11.800 το 2011, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων με θέμα τη διοργάνωση του Greek Exports Forum 2013 που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, σημείωσε στην ομιλία της ότι η έλλειψη ρευστότητας και η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης έχει στρέψει τις επιχειρήσεις στις αγορές του εξωτερικού. 

Σε ερωτήσεις που έγιναν σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ανταποδοτικού τέλους για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών από τις πρεσβείες, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, ανέφερε ότι αυτό θα ήταν ακόμη ένα χαράτσι που θα βάρυνε την εξαγωγική προσπάθεια, η οποία ωφελείται σήμερα από την ανάγκη των επιχειρηματιών να επιβιώσουν.

Τόνισε ότι επιβάλλεται η αναβάθμιση των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) και ότι η χρηματοδότηση για την καλύτερη λειτουργία τους μπορεί να αναζητηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σε συνέχεια της διοργάνωσης των επιτυχημένων εξαγωγικών συνεδρίων Exports Money Conference 2011 & 2012 και της μεγάλης ανταπόκρισης του κλάδου σε αυτά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ) και η εταιρία Ethos Media S.A., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, θα πραγματοποιήσουν και εφέτος το ειδικό διήμερο συνέδριο αφιερωμένο στις εξαγωγές με τίτλο Greek Exports Forum 2013.

Το εφετεινό Greek Exports Forum θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. 

Στο πλαίσιο του Forum, θα διεξαχθεί το συνέδριο Greek Exports Conference, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εξαγωγέων με διεθνείς αγοραστές του εξωτερικού.

Κορύφωση του Forum αποτελεί η ειδική εκδήλωση απονομής των εξαγωγικών βραβείων (συνολικά 12 κατηγορίες βραβείων: 3 ειδικά και 9 γενικά βραβεία) με κορυφαίο το βραβείο IASON: Premier Greek Exports Award.

Οι εξαγωγείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι και τις 11 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου