www.biopoiotita.gr

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδικό συντονισμό και συμβολικό κλείσιμο των δρόμων, αποφάσισαν οι αγρότες στη συνάντηση που έκαναν στη Νίκαια


Σε πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες ζητώντας, παράλληλα, συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Από σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες θα κλείνουν συμβολικά για μία ώρα (από τις 14:00 έως τις 15:00) τους δρόμους. Αυτό αποφάσισαν κατά την πολύωρη σύσκεψη, που έγινε την Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, με τη συμμετοχή των αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα οι αγρότες αποφάσισαν:
- να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου και να υπάρχει ένα κεντρικό μπλόκο σε κάθε νομό
- να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και
- να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.
Παράλληλα, καλούν και άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και φορείς να στηρίξουν μορφές διαμαρτυρίας που θα περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΛΓΑ και εφορίες.

Μάλιστα, τη μία εκ των αποφάσεών τους οι αγρότες την έθεσαν σε άμεση υλοποίηση, καθώς, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης - και στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας - κατάφεραν αρκετές εκατοντάδες από αυτούς να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η συμβολική κατάληψη κράτησε επί περίπου μισή ώρα και οι αγρότες αποχώρησαν με ηρεμία παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκε μικρή ένταση, με περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων οι αγρότες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου