www.biopoiotita.gr

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα πιστοποιημένα προϊόντα του Νηρέα με αυστηρές προδιαγραφές Global GAP

Ο Νηρέας, μεγαλύτερος παραγωγός ψαριών Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, αναβαθμίζει περαιτέρω τη γκάμα των προϊόντων του με λαβράκι και τσιπούρα πιστοποιημένα σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Global GAP.
Τα πιστοποιημένα προϊόντα του  Νηρέα καλλιεργούνται στη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του Global G.A.P., το οποίο που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως το κορυφαίο στάνταρ ποιότητας και αειφορίας για την εφαρμογή Ορθής Γεωργικής Πρακτικής. (GAP).  Η νέα προϊοντική γραμμή του Νηρέα  καλύπτει πλήρως τις  ανάγκες των πελατών για ψάρια που εκτρέφονται οικολογικά, με ασφάλεια και  υπευθυνότητα.
O Νηρέας είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παραγωγής τσιπούρας και λαβρακιού που πιστοποιείται σύμφωνα με το πρότυπο Global GAP, μιας προϊοντικής πιστοποίησης που χορηγείται από ανεξάρτητο τρίτο φορέα.   Με αυτή τη πιστοποίηση, ο Νηρέας ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή του σε όλες τις προϋποθέσεις για την επίτευξη πλήρους αειφορίας:  συγκεκριμένα, την ευζωία  των ψαριών, την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, καθώς και τη βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων.
Το πρότυπο Global GAP είναι ειδικά σχεδιασμένο για γεωργικά προϊόντα και διασφαλίζει ότι τα τρόφιμα καλλιεργούνται με υπευθυνότητα σε συνθήκες φιλικές προς το περιβάλλον.  Καλύπτει πλήρως όλη την αλυσίδα παραγωγής, από τους γεννήτορες των ψαριών, την εκτροφή, την αλίευση έως την επεξεργασία τους και αποτελείται από περισσότερα από 200 προαπαιτούμενα που αφορούν την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων, την ευζωία των εκτρεφόμενων ζώων, την ασφάλεια των εργαζομένων, και τη φροντίδα για το περιβάλλον και το οικοσύστημα.
Το Global GAP είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει υλοποιηθεί σε περισσότερες από 20 χώρες. Ο Νηρέας πιστοποιήθηκε σύμφωνα την νέα έκδοση 4.0 για Υδατοκαλλιέργειες που είναι το αποτέλεσμα τετραετούς έρευνας και επεκτείνει, για πρώτη φορά, τη πιστοποίηση Global GAP στο κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας λαβρακιού και τσιπούρας.
Ο Νηρέας εφαρμόζει ένα συνεχώς εξελισσόμενο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για το σύνολο των δραστηριοτήτων του, του περιβάλλοντος, της εργασιακής υγείας και της ασφάλειας των λειτουργιών.. Εκτός από το Global GAP, ο ΝΗΡΕΑΣ είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 (HACCP), ISO 14001:2004 και BRC Global Standards (Βρετανικού Συνδέσμου Λιανεμπορίου).

Πηγή: http://www.agrocapital.gr/Category/Thalassis/Article/3710/ta-pist%CE%BFp%CE%BFiimena-pr%CE%BFionta-t%CE%BFy--nirea-me-aystires-pr%CE%BFdiagrafes--global-gap--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου