www.biopoiotita.gr

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αθ. Τσαυτάρης: Για πρώτη φορά στα αγροτικά μας προϊόντα έχουμε θετικό ισοζύγιο με τη γερμανική αγορά


Στην πορεία των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Ειδικότερα ο Υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο προκειμένου να παρευρεθεί στη Έκθεση Τροφίμων «International Green Week 2013» τόνισε: «Καθώς βρίσκομαι στη Γερμανία, θα σας πω ότι έχουν αυξηθεί κατά 26% οι εξαγωγές των ελληνικών κρασιών και περίπου κατά 24% το ελληνικό ελαιόλαδο».
Και πρόσθεσε: « Σε κάθε χώρα κάνουμε στοχευμένες δράσεις ανά προϊόν. Για παράδειγμα στη Ρωσία, θέλαμε να ανεβάσουμε τις εξαγωγές των κονσερβοποιημένων ροδάκινων και όντως καταφέραμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση στη ρωσική αγορά ξεπερνώντας την Κίνα. Στην Κίνα τώρα, μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι εξαγωγές ελαιολάδου, όπου πήγαν 100% πάνω. Τώρα παλεύουμε με αντίστοιχα προγράμματα την αμερικάνικη αγορά και στην αγορά του Καναδά ως προς το τυρί φέτα και το γιαούρτι μας. Θέλω να πιστεύω ότι όταν δουλεύουμε με μέθοδο, ξέρουμε τους στόχους, ξέρουμε πώς να το πετύχουμε. Δεν θέλουμε πολλά και ποικίλα πράγματα χωρίς αποτέλεσμα. Θέλουμε στοχευμένες δράσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα».
Σχετικά με τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Γερμανία ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε: «Αναλογισθείτε, κι ας μιλήσουμε μόνο για τη Γερμανία, ότι το ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων ήταν μονίμως αρνητικό. Κι όμως το 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012 καταφέραμε να το αντιστρέψουμε και να γίνει θετικό. Έτσι, λοιπόν, για πρώτη φορά στα αγροτικά μας προϊόντα έχουμε θετικό ισοζύγιο με τη γερμανική αγορά Αυτό είναι κάτι. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ θετικό το ισοζύγιο μας και με την Κίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου