www.biopoiotita.gr

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αποκλεισμένο το Άγιο Όρος - Μπλόκα κατοίκων κατά των μεταλλείων χρυσού


Αποκλεισμένο παραμένει το Άγιο Όρος από το πρωί της Παρασκευής, καθώς κάτοικοι της Χαλκιδικής...
έχουν διακόψει την κυκλοφορία από και προς την Ουρανούπολη, διαμαρτυρόμενοι για τα μεταλλεία χρυσού.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 2οχιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιερισσού-Ουρανούπολης,
στην περιοχή καρνάγιο, καθώς και στις παρακαμπτήριες οδούς.
Συνολικά, σύμφωνα με το thesstoday.gr, έχουν στηθεί τρία μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, εν όψει του εορτασμού των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο.
Ο αποκλεισμός γίνεται ως διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη επικείμενη πώληση δάσους της Ιεράς Μονής Ιβήρων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αλλά και για τη γενικότερη σιωπή των μονών του Αγ. Όρους σχετικά με το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης ανοιχτού μεταλλείου χρυσού-χαλκού στο όρος Κάκαβος.
Οι κάτοικοι λένε ότι δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις από τη Μονή Ιβήρων και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση της έκτασης.
Ανά διαστήματα οι διαδηλωτές ανοίγουν το δρόμο για να περάσουν λίγα οχήματα. Μάλιστα είναι πιο ελαστικοί απέναντι στους κατοίκους της Ουρανούπολης, όχι όμως και για όσους έρχονται από κάθε σημείο της Ελλάδας και του πλανήτη για να επισκεφθούν το Άγιο Όρος.
Χθες συμφωνήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας κατοίκων με τον Άγιο Πρώτο της Μονής, η οποία όμως ακυρώθηκε, καθώς ο Άγιος Πρώτος έθεσε σαν όρο να διαλυθούν τα μπλόκα.
Στο μεταξύ, την ώρα που τα ελληνικά ΜΜΕ αποσιωπούν το μεγάλο σκάνδαλο που συντελείται στη Χαλκιδική, γαλλικό κανάλι αφιερώνει αναλυτικό ρεπορτάζ στο θέμα.
Δείτε το υποτιτλισμένο βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου