www.biopoiotita.gr

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Έρχονται οι Άραβες για να αγοράσουν κρητικά προϊόντα

Εμπορικό άνοιγμα για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στις Αραβικές χώρες - μετά την Ρωσία τον Καναδά, την Ουκρανία και χώρες της Ευρώπης - επιχειρεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. 

Η Περιφέρεια με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, στις 16 και 17 Ιανουαρίου, προετοιμάζονται να υποδεχτούν στην Κρήτη τους εκπρόσωπους 3 κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετς που δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κουβέιτ. 
Η επίσκεψη των εκπροσώπων των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων από τις Αραβικές χώρες, είναι αποτέλεσμα των επαφών που είχαν, τον Απρίλιο του 2012, στο Λίβανο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, με Υπουργούς της Λιβανικής Κυβέρνησης με στόχο την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων στις χώρες της Μ. Ανατολής. 
Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Αραβικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που ενδιαφέρονται για προϊόντα του αγροδιατροφικού μας τομέα, κατά την παραμονή τους στο νησί μας θα έχουν επιχειρηματικές συναντήσεις με εξαγωγείς της Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά. 
Σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης από τις τρεις εταιρείες, τα προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές είναι: Ελαιόλαδο, Βρώσιμες Ελιές, Παξιμάδι, Τυροκομικά Προϊόντα, Μαρμελάδες και Μέλι.

ΠΗΓΗ: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&ID=77412

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου