www.biopoiotita.gr

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Δωδεκάνησα


Ανακαλύψτε τα Δωδεκάνησα!

Συνοπτική παρουσίαση των Δωδεκανήσων
Τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου Πελάγους και χαρακτηρίζονται από υπέροχα ιστορικά αξιοθέατα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν κληρονομήσει από την περίοδο της Ενετοκρατίας, εξαιρετικά θρησκευτικά μνημεία και θαυμάσιες παραλίες.

Τα Δωδεκάνησα προσφέρουν διακοπές για όλα τα γούστα κι έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, η οποία περιλαμβάνει ταξιδιωτικά γραφεία, πρακτορεία ενοικίασης αυτοκινήτων, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και καταστήματα, ικανοποιώντας κάθε επισκέπτη. Εάν σχεδιάζετε τις διακοπές σας στα Δωδεκάνησα, θ' ανακαλύψετε ότι υπάρχει μια πληθώρα από ξενοδοχεία, διαμερίσματα, στούντιο, πολυτελείς βίλες αλλά και δωμάτια προς ενοικίαση. Όλοι οι τύποι διαμονής προσφέρονται για ρομαντικές αποδράσεις, για διασκεδαστικές διακοπές με φίλους, αλλά και για ήρεμες οικογενειακές διακοπές.

Το σύμπλεγμα αποτελείται από 14 κύρια νησιά και πολλά μικρότερα νησάκια. Τα κύρια νησιά είναι η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελόριζο, η Κως, οι Λειψοί, η Λέρος, η Νίσυρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σύμη, η Τήλος και η Χάλκη. Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και συνδέονται το ένα με το άλλο με συμβατικό πλοίο, high-speed κι αεροπλάνο, διευκολύνοντας τους τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδεύουν από νησί σε νησί.

Παρακάτω θα βρείτε σύντομες περιγραφές των 5 δημοφιλέστερων προορισμών των Δωδεκανήσων, για ν' αποκτήσετε μια ιδέα για το τι προσφέρει καθένας απ' αυτούς.

Κάρπαθος:
Η Κάρπαθος είναι το νησί των αντιθέσεων, καθώς συνδυάζει ορεινές περιοχές με πλούσια βλάστηση, χαράδρες και τρεχούμενα νερά με θεσπέσιες παραλίες που θα σας συναρπάσουν. Πρόκειται για ένα νησί το οποίο προσφέρεται για χαλάρωση και περιπάτους σε γραφικούς οικισμούς δίνοντάς σας την ευκαιρία ν' απολαύσετε ανεπανάληπτες διακοπές και να ζήσετε ξεχωριστές εμπειρίες.

Κως:
Ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά των Δωδεκανήσων σας προσκαλεί να γνωρίσετε την άγρια ομορφιά του, την έντονη νυχτερινή ζωή του, τους απόμερους όρμους και τις πολυσύχναστες παραλίες του, τη γευστική κουζίνα του και τα σημαντικά αξιοθέατά του. Η Κως θα σας μαγέψει και θα σας κερδίσει έχοντας να σας προσφέρει πολλά. Εσείς δε μένει παρά να τ' ανακαλύψετε.

Λέρος:
Αυτό το καταπράσινο νησί με τα δαντελωτά ακρογιάλια και τ' απάνεμα λιμανάκια αποτελεί μια πρόκληση για εξερεύνηση. Θα ενθουσιαστείτε με τις πολύχρωμες νεοκλασσικές κατοικίες στους παραδοσιακούς οικισμούς και θ' απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του νησιού ξεκουράζοντας το σώμα και χαλαρώνοντας το πνεύμα σας, σ' ένα απόλυτα ήρεμο και γραφικό μέρος.

Πάτμος:
Το νησί αυτό θεωρείται ιερό, λόγω του Σπηλαίου της Αποκάλυψης και του καστρομονάστηρου του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για πιστούς απ' όλο τον κόσμο. Η Πάτμος διαθέτει υπέροχες παραλίες και η άγρια ομορφιά της εντείνεται από την αντίθεση που δημιουργούν οι απότομες πλαγιές και οι μικρές, εύφορες πεδιάδες. Κάντε ένα περίπατο στα κάτασπρα σοκάκια των γραφικών οικισμών και νιώστε τη γλυκιά ηρεμία που προσφέρει το γαλήνιο περιβάλλον.

Ρόδος:
Το πιο ξακουστό νησί των Δωδεκανήσων που θα σας ταξιδέψει στην Εποχή των Ιπποτών, σας περιμένει για να κολυμπήσετε στα ιριδίζοντα νερά του, ν' απολαύσετε τον ήλιο ξαπλωμένοι σε ατέλειωτες αμμουδιές, να χορέψετε ως το πρωί και να περιηγηθείτε σε μερικούς απ' τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Είναι το νησί της Ρόδου που θα σας συνεπάρει, χαρίζοντάς σας μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου