www.biopoiotita.gr

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Η κρητική τσικουδιά μπαίνει δυναμικά στην αγορά της Ευρώπης

Το Mochito γίνεται... Tsikoudito, το Caipirinha ανταγωνίζεται την Caipi-raki και η Margarita αλλάζει σε Marga-raki.

Η κρητική τσικουδιά έγινε cocktail και μπαίνει δυναμικά στην αγορά των ποτών στην Ευρώπη.

Στις 15 Δεκέμβρη στο κέντρο των Βρυξελλών, στο lounge bar “Ethnic” η τσικουδιά θα έχει την τιμητική της, στην εκδήλωση ethnic Raki experience στην οποία θα λανσάρονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, τα ελληνικά cocktail με βάση την τσικουδιά, φτιαγμένα από τα χέρια έμπειρων bartenders.

Tην προσπάθεια για την προβολή του παραδοσιακού κρητικού ποτού στην Ευρώπη, ξεκίνησε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος έγινε γνωστός ανοίγοντας στη Θεσσαλονίκη την Creta Sense, την πρώτη ιδιωτική επιχείρηση, φιλική σε άτομα με οπτική αναπηρία και ΑμεΑ γενικότερα. Την επιχείρηση του κ.Καραγιάννη με κρητικά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, εντόπισαν μέσω της ιστοσελίδας του στο internet, επιχειρηματίες από την Ευρώπη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ειδικά για την τσικουδιά Creta Sense.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος, zougla.gr