www.biopoiotita.gr

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτή αλληλεγγύης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Γιορτή αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της α΄ προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Στόχος της γιορτής είναι...

...να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, παιδικά ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, θα στηριχθεί το έργο των οργανώσεων «Αρσις» και «Γιατροί του Κόσμου», καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο που λειτουργεί στο λιμάνι, αλλά και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην «Αγ. Δημήτριος»).

Για έξι ολόκληρες ώρες η ΟΛΘ ΑΕ, σε συνεργασία με την «Παράλλαξη / Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς», τα μουσεία που φιλοξενούνται στην α΄ προβλήτα και δημιουργικές ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλάζουν την όψη των χώρων του λιμανιού και προσφέρουν δεκάδες δυνατότητες διασκέδασης σε μικρούς, αλλά και μεγάλους. Μουσική, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, προβολές κινουμένων σχεδίων, δημιουργικά εργαστήρια.

Μεταξύ άλλων, στο Εντευκτήριο του λιμανιού θα εμφανιστούν μουσικά σχήματα όπως η Ορχήστρα Πνευστών του ΚΩΘ (12.15), οι «Stringless» (13.15), η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής (14.00), οι «Θαμυριάδες» (16.00) και οι «Aperito» (17.00). Ο ίδιος χώρος θα αποκτήσει για μία ημέρα και το δικό του Παιδικό Δωμάτιο, μία κουζίνα- παιχνίδι με γεύσεις και λαχταριστά υλικά, υπό την καθοδήγηση τριών ομάδων της πόλης.

Στην προκυμαία θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας η ομάδα κρουστών «Κρούσις», η «Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου», ομάδες χορού και αθλητές.

Επίσης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει μέσα από τις δραστηριότητες του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αφιερώνει την πρώτη ημέρα του χριστουγεννιάτικου παιδικού προγράμματος της Ταινιοθήκης (22-23/12 & 29-30/12) προβάλλοντας δύο αριστουργηματικά κινούμενα σχέδια από τη Δανία, το «Jungle Jack» και το «Σαμψών και Σάλλυ».

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης οργανώνει δύο οργανωμένες ξεναγήσεις (12.00, 13.00) για όσους θέλουν να γνωρίσουν την έκθεση «Τόποι της μνήμης, Πεδία οραμάτων» στην Αποθήκη Β1. Ξεναγήσεις διοργανώνει και το Μουσείο Φωτογραφίας (12.00 και 16.00) στην έκθεση «Πέρα από την ιστορία: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη φωτογραφία. Μέρος Α΄, Από την Απελευθέρωση μέχρι το Μεσοπόλεμο», που διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=163701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου