www.biopoiotita.gr

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για πώληση κατεψυγμένου ψωμιού ως φρέσκου


Την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρ. Καραλαριώτου επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών κ. Μιχ. Μούσιος και ο πρόεδρος και ο γ.γ. της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Λάρισας κ. Φαίδων Ζαμπούρας και Αλ. Γκούλιος αντίστοιχα, προκειμένου να καταγγείλουν περιστατικά αθέμιτου ανταγωνισμού από πολυκαταστήματα και αλυσίδες σούπερ – μάρκετ της Λάρισας, τα οποία πωλούν κατεψυγμένο ψωμί ως φρέσκο. Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών ζήτησαν τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας για την αντιμετώπιση και πάταξη του φαινομένου.
Όπως τόνισε ο κ. Μούσιος: «υπερκατάστημα στη Λάρισα πουλά κατεψυγμένο ψωμί ως φρέσκο. Το ψωμί όμως αυτό προέρχεται από κατεψυγμένη ή προψημμένη ζύμη, κάτι που συστηματικά αποκρύπτεται από τους καταναλωτές. Κανείς δεν γνωρίζει που και υπό ποιες συνθήκες παράγεται αυτή η ζύμη. Ο Νόμος ορίζει σαφώς ότι πρέπει να υπάρχει σχετική ευδιάκριτη πινακίδα στο χώρο του καταστήματος που να ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το ψωμί δεν είναι φρέσκο αλλά προέρχεται από κατεψυγμένη ζύμη, ενώ αντίστοιχη ενημερωτική σήμανση πρέπει να υπάρχει και πάνω στο προϊόν. Μόνο τότε οι καταναλωτές θα είναι σωστά ενημερωμένοι και θα επιλέγουν συνειδητά το ψωμί που αγοράζουν».


Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να παραπλανώνται οι καταναλωτές ή να αγοράζουν προϊόντα αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας. Η αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα κινηθεί άμεσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις και αν παραπλανούνται οι καταναλωτές. Παράλληλα, θα γίνει και έλεγχος των απαραίτητων εγγράφων (τιμολογίων κ.α.), ώστε να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσης αυτής της ζύμης η οποία χρησιμοποιείται σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου