www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θέλει ν' αποκτήσει ΠΟΠ ελαιόλαδο η Μάκρη Αλεξανδρούπολης


Ξεκίνησε η διαδικασία ένταξης της «Ελιάς Μάκρης» στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών, προκειμένου να μπορεί το ελαιόλαδο της Μάκρης να πάρει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Η συγκεκριμένη διαδικασία διενεργείται στο πλαίσιο σύμβασης που έχει υπογράψει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφεριακής ενότητας Έβρου με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», εκπρόσωπος του οποίου βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ελαιοκομική ζώνη Μάκρης-Δικέλλων, προκειμένου να συλλέξει δείγματα ελαιοκαρπού, φύλλων και κλαδιών των δέντρων.
 

Τα δείγματα αυτά θα αξιολογηθούν με σκοπό να διερευνηθεί εάν η «Ελιά της Μάκρης» μπορεί όντως να περιληφθεί στον κατάλογο ως τοπική ποικιλία.
 

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η έρευνα αυτή απαιτεί αρκετό χρόνο και θα καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων από το Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών Θεσσαλονίκης, που είναι και ο πλέον αρμόδιος φορέας για την εγγραφή ποικιλιών στον Εθνικό Κατάλογο.
 
Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου