www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνέδριο «Αγροσυνέργειες» στις 25 Νοεμβρίου


Συμμετέχοντας Παράγουμε- Μεταποιούμε- Πουλάμε στο Δικό μας Δίκτυο είναι το μήνυμα που στέλνει το συνέδριο «Αγροσυνέργειες».
Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου  στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο SISSY στα Καμένα Βούρλα, και αφορά την οργάνωση της δικτύωσης των αγροτικών προϊόντων   μέσα από σύγχρονα συλλογικά επιχειρηματικά σχήματα.
 Γι΄αυτό και θέτει ως στόχο να οργανώσει ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των αγροτών αναπτύσσοντας «οικονομικές συνέργειες» - με συσσώρευση γνώσης, έρευνας και καινοτομίας- για να καταστεί τελικά δυνατή η ανάδειξη της ταυτότητας του παραγωγού μέσα από το προϊόν του, αλλά και η ενδυνάμωσή του ούτως ώστε να καταστεί δυνατό να να αποφασίζει ο ίδιος για την τιμή πώλησης του προϊόντος του.
Στα πλαίσια του συνεδρίου επομένως θα γίνει μια προσπάθεια καταγραφής θεσμοθετημένων ή υπό σύσταση μικρών συλλογικών και ιδιωτικών σχημάτων ως συντελεστές της κοινωνικής και αγροτικής οικονομίας. 
 Η δημιουργία τελικά του δικτύου μέσου του φορέα που θα αναλάβει  και την οργάνωση θα δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε χιλιάδες αγρότες  να συνεργαστούν μεταξύ τους σε ένα πρωτόγνωρο σύστημα  με τεράστια δυναμική .
Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί  αποτελεί μια σημαντική ενέργεια ενάντια στο κλίμα εσωστρέφειας και ανασφάλειας  της εποχής, ενώ μέσα από την δική μας συμμετοχή, μας  δίνεται η δυνατότητα να φτιάξουμε ένα καινοτόμο δίκτυο ανάπτυξης. Η πρόταση άλλωστε δεν αποτελεί μέρος μιας Ακαδημαϊκής προσέγγισης αλλά ένα προϊόν έρευνας και εφαρμογής  πέραν της δεκαετίας.
Στην οργάνωση του συνεδρίου έχουν δηλώσει συμμετοχή:
Fooditerranean Project
theSwitch, place identity
KEAN Κύτταρο Εναλλακτικής Αναζήτησης  Νέων
Συνεταιρισμός  Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου
Συνεταιρισμός Νέας Βύσσας  Ορεστιάδας
ΚΟΙΝΣΕΠ  Μυγδόνια
Συνεταιρισμός Γυναικών Φτελιάς Αλμυρού
Συνεταιρισμός  Νέα Γη  Ευβοίας
Υπό σύσταση  Συνεταιρισμός Παραγωγών Τρικάλων
Κτήμα Λουκίσα
Κτήμα Σκούμα
Χορηγός Επικοινωνίας:
Εφημερίδα AGRENDA
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τ: 22350 23080  | F: 22350 24561
Κ: 6977 214095   e.mail agrozeuxi@yahoo.gr
Κ: 6936 615916    e.mail  mkanaki@gmail.com Ματίνα Κανάκη
Κ: 6972 872295    e.mail dimpap53@otenet.gr

Πηγή: http://www.agrotikabook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου