www.biopoiotita.gr

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Χάρτης των Γεύσεων 2012

Ετοιμαστείτε για το αγαπημένο οινικό ραντεβού του χειμώνα! 
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Όλα έχουν δρομολογηθεί ούτως ώστε ο Χάρτης των Γεύσεων, η πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού στη Θεσσαλονίκη, να αποτελέσει, το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου, για άλλη μία φορά το οινικό γεγονός-πρωταγωνιστή της χρονιάς. 

Κάθε Δεκέμβριο, οινοποιοί από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων δίνουν rendez vous με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες του χώρου στην ατμοσφαιρική Αποθήκη Γ’ για ένα ποιοτικό Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο κρασί και τα αποστάγματα.

Έτσι και φέτος, ο Χάρτης των Γεύσεων μας προτείνει τεράστια ποικιλία κρασιών και αποσταγμάτων, προς γευστική δοκιμή σε καλαίσθητο, πολιτισμένο περιβάλλον. Μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που τα παράγουν, να συζητήσουμε μαζί τους, να ενημερωθούμε για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, να ικανοποιήσουμε το ενδιαφέρον μας για κάθε πτυχή του αγαπημένου μας ποτού.

Φέτος συγκεκριμένα, η έκθεση θα γιορτάσει τη 10η διοργάνωσή της με καινοτόμες πρωτοβουλίες και προτάσεις. Η πρωτοπορία που θα εντυπωσιάσει και συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα των γιορτινών ημερών που περιβάλλει την έκθεση είναι το Wine Shop, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε άμεσα ορισμένες από τις φιάλες που θα έχουμε μόλις δοκιμάσει.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις, εκτός των άλλων, μας επιφυλάσσουν την ενότητα Γευστικές Αρμονίες, με τους chef ξενοδοχείων της πόλης να παρουσιάζουν γιορτινά πιάτα που θα συνδυάσουμε με ταιριαστά κρασιά. Και το Wine Plus Quiz θα τσεκάρει τις οινικές μας γνώσεις.

Ο Χάρτης των Γεύσεων ετοιμάζεται με προσοχή και συνέπεια προς τους εκθέτες και το πλήθος των επαγγελματιών και καταναλωτών που τον περιμένουν με ανυπομονησία. Στην παρούσα δύσκολη οικονομική περίοδο θέλει να μας μεταφέρει κι ένα αισιόδοξο μήνυμα κόντρα στην κρίση, όπως αυτό ενσαρκώνεται από το ίδιο το επώνυμο εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και τους δημιουργούς του.

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από τη Wine Plus και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εισιτήριο: 5€, Εισιτήριο δύο ημερών: 8€

Πληροφορίες: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου