www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ


«Τα Κρητικά προϊόντα όπως το λάδι, το κρασί και τα τυροκομικά είναι εξαιρετικής ποιότητας, δίνουν μια καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, γι' αυτό και ο επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει τις διαδικασίες αναφορικά με την πιστοποίηση και το μάρκετινγκ, να διαλέξει την χώρα που θέλει να δραστηριοποιηθεί και να χαράξει μια στρατηγική για να μπορέσει να ανταγωνιστεί προϊόντα από άλλες χώρες»
altΑυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Σπυρτούνιας μιλώντας κατά την διάρκεια του σεμιναρίου εξωστρέφειας, με θέμα «How to do business in the USA» που πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Χανίων χθες το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του φορέα.
«Με συνέπεια είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπιρτούνιας, στοχεύσεις, καλό μάρκετινγκ και συνεργατικές κινήσεις πολλές Κρητικές επιχειρήσεις μπορούν να μπουν στην αγορά των ΗΠΑ και να διακινήσουν τα προϊόντα τους.
Η αγορά της Αμερικής παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, οι υποψήφιοι εξαγωγείς πρέπει να ενημερωθούν γι' αυτές, αυτός είναι εξάλλου και ο σκοπός των σεμιναρίων που υλοποιεί το Ελληνοαμερικανικό σε συνεργασία με Εμπορικά Επιμελητήρια της χώρας υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικού και Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας.
Ο κ. Σπιρτούνιας υπογράμμισε επίσης την σημασία της αξιοποίησης της Μεσογειακής διατροφής που ενδιαφέρει πάρα πολύ τους Αμερικάνους, ενώ οι υπόλοιποι εισηγητές, στελέχη του ΕλληνοΑμερικανικού, ο Εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και στελέχη εταιρειών, που διευκολύνουν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις για την σύναψη εμπορικών συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε Νομικά και φορολογικά ζητήματα, στη διαδικασία πιστοποίησης τροφίμων, στην εύρεση Αμερικανικών εταιρειών εισαγωγής Ελληνικών προϊόντων και στην πληροφόρηση - Υπηρεσίες Διαχείρισης πιστωτικού ελέγχου.
Παράλληλα Χανιώτικες εταιρείες που έχουν εδραιωθεί στις ΗΠΑ όπως BIOLEA, KRETA FOODS και Οινοποιία Μανουσάκη μίλησαν για την εμπειρία τους.
Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην πιο δύσκολη περίοδο της Ελληνικής οικονομίας, οι εξαγωγείς αποτελούν τον κυριότερο παράγοντα ανάκαμψης και ισοσκελισμού του δείκτη εξωτερικού εμπορίου. Έτσι λοιπόν είπε, και το Επιμελητήριο Χανίων δίνει τεράστια σημασία στην ανάπτυξη των Χανιώτικων εξαγωγών με την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Γι' αυτό και θα βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, με το να παράσχει κάθε πληροφορία και να ανοίξει δρόμους επαφής και επικοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου