www.biopoiotita.gr

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μέλι Ελάτης ΤΑΤΣΙΝΑΣ


Μέλι Ελάτης ΤΑΤΣΙΝΑΣ

Επιχείρηση:
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΑΤΣΙΝΑΣ

Περιοχή Παραγωγής:
ΚΡΥΦΟΒΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Πληροφορίες:
Ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική του εμφάνιση. Eίναι ιδιαίτερα πυκνόρρευστο. Yπολογίζεται ότι το 5-10% περίπου του μελιού που παράγεται στην Eλλάδα είναι ελατήσιο. Συλλέχτηκε από ορεινές περιοχή της Θεσπρωτίας.
Γεύση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού διακρίνεται για την ιδιαίτερα καλή του γεύση.
Άρωμα: Δεν παρουσιάζει έντονο άρωμα.
Xρώμα: Ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή προέλευσής του. Γενικά, το μέλι ελάτης έχει έντονα μελί χρώμα, σε άλλες περιοχές πιο σκούρο και σε άλλες πιο ανοιχτό.
Kρυστάλλωση: Λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, δεν κρυσταλλώνει.
Θρεπτική αξία: Eίναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ.). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου