Βόμβα στα θεμέλια της αγελαδοτροφίας βάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση της περιόδου συντήρησης του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος στις 9 ημέρες από τις 5 που είναι σήμερα. Το ζήτημα είχε τεθεί και παλαιότερα ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews και της εφημερίδας Agrenda, επανέρχεται στην επικαιρότητα υπό το πρόσχημα της …μείωσης των τιμών στο ράφι και με το επιχείρημα ότι το ελληνικό γάλα είναι ακριβό.
Πρόκειται ωστόσο για μια απόφαση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εγχώρια κτηνοτροφία αφού ανοίγει την Κερκόπορτα για φθηνές εισαγωγές αγελαδινού αλλά και αιγοπρόβειου γάλακτος από το Βορρά.
Όλα αυτά σε μια στιγμή που οι τελευταίες εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο και ιδίως η «άλωση» της Δωδώνη από τη συμμαχία SI Capital Partners-Σίμος Food Group δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση των παραγωγών.
Όλα αυτά σε μια στιγμή που οι τελευταίες εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο και ιδίως η «άλωση» της Δωδώνη από τη συμμαχία SI Capital Partners-Σίμος Food Group δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση των παραγωγών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου