www.biopoiotita.gr

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Από Δευτέρα θα αρχίσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης

Ακριβότερο κατά περίπου 50% σε σχέση με περυσινή αντίστοιχη περίοδο, θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι Ελληνες το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου. 

Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης εκτοξεύει την τιμή σε πρωτοφανή επίπεδα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για το αν θα υπάρξει ομαλή ροή στην αγορά. 

Σύμφωνα με τις χθεσινές εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέλθει για τις πωλήσεις εντός των μεγάλων αστικών κέντρων και για ποσότητες άνω των 1.000 λίτρων στο 1,35 έως 1,37 ευρώ ανά λίτρο, ενώ έξι με επτά λεπτά ακριβότερο θα πωλείται στους απομακρυσμένους από τα διυλιστήρια νομούς της χώρας. 

Την ίδια περίοδο, πέρυσι, η τιμή (για παραγγελίες πάνω από 1.000 λίτρα) στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη διαμορφωνόταν στα 91 - 93 λεπτά το λίτρο, ενώ για μικρότερες παραγγελίες και σε απομακρυσμένες περιοχές η τιμή του έφθανε μέχρι και το 1 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=75585

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου