www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ε.Φ.Ε.Τ:Σαλμονέλα σε συσκευασμένο καπνιστό σολομό


Σαλμονέλα σε συσκευασμένο καπνιστό σολομό, που παρήγαγε η ελληνική επιχείρηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ» στην Πρέβεζα, διαπιστώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας «Foppen Paling en Zalm», για λογαριασμό της οποίας γίνεται η παραπάνω παραγωγή.
Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε την επιχείρηση για την απόσυρση των επιμολυσμένων παρτίδων. Από τους ελέγχους και σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, προέκυψε η μη διακίνηση των επιμολυσμένων παρτίδων καπνιστού σολομού και ότι δεν διακινεί κανένα από τα παραγόμενα σε αυτήν προϊόντα στην εσωτερική αγορά, καθώς αποκλειστικός πελάτης της, είναι η μητρική εταιρεία «Foppen Paling en Zalm» στην Ολλανδία.
Οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ενώ ο ΕΦΕΤ είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις ολλανδικές αρχές όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή:efet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου