www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Ολλανδική αγορά


Θέματα προώθησης για ελληνικά αγροτικά προϊόντα στην Ολλανδική αγορά αλλά και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στο γεωργικό τομέα σε διμερές επίπεδο, κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη με τον Ολλανδό πρέσβη κ. Jan Theophile Versteeg στην Αθήνα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Μελάς και ο Γεωργικός Ακόλουθος της Ολλανδικής Πρεσβείας κ. Reinder Hoite Schaap.
Η Ολλανδία αποτελεί σημαντικό οικονομικό και εμπορικό εταίρο της Ελλάδας ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών μας αφορούν γεωργικά προϊόντα. Όπως τόνισε ο Υπουργός, η χώρα αυτή έχει κομβική εμπορική θέση όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά και στο διεθνές εμπόριο. Η αύξηση επομένως των εξαγωγών μας είναι όχι μόνο επιθυμητή αλλά και εφικτή, με την κατάλληλη προώθηση και προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, πιστοποιημένης και αναγνωρισμένης ποιότητας, όπως η φέτα, τα ελληνικά κρασιά,ελαιόλαδο και τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας.
Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής - που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της διαπραγμάτευσης - είναι επίσης θέματα όπου οι δύο χώρες, παρά τις διαρθρωτικές διαφορές που υπάρχουν, έχουν σημεία κοινού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι συμμαχίες και οι προσεγγίσεις είναι πάντα χρήσιμες, ώστε οι κρίσιμες αυτές διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε αποδοτικές λύσεις, απαραίτητες για ένα βιώσιμο πρωτογενή τομέα, σε όλες τις Περιφέρειες της ΕΕ.
Πηγή:agrocapital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου