www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Κρητικά προϊόντα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς


Μέλι, ξεροτήγανα, καλτσούνια, γραβιέρα, κρασί και άλλες νοστιμιές της κρητικής και πιο συγκεκριμένα της χανιώτικης γης, μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης της Παγκρήτιας Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, «Αγροτικός Αύγουστος 2012», που φιλοξενείται στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
Στα περίπτερα εκτίθενται, ακόμη, κρητικά μαχαίρια, κοσμήματα, αλλά και φυσικά καλλυντικά. Την έκθεση εγκαινίασε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους δεσμούς των Χανίων και της Θεσσαλονίκης και επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός. Για μια γιορτή γευσιγνωσίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα να επανακτήσουν τη θέση τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο γραμματέας του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανιών, Γιώργος Τραχαλάκης και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδερφότητας Μακεδονίας, Πέτρος Πετρακάκης Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη είναι ο τρίτος σταθμός του «Αγροτικού Αύγουστου», μετά τα Χανιά και την Αθήνα.

 
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου