www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κρητικά προϊόντα στα ράφια 625 σημείων πώλησης στη Ρωσία


Δυναμική είσοδο στην αχανή αγορά της Ρωσίας κάνουν  τα Κρητικά προϊόντα, που υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας, μπαίνουν στα ράφια 625 σημείων πώλησης, βάση των συμβολαίων που υπεγράφησαν μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών.

Πρόκειται για τέσσερα συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν στην εξαγωγή ελαιολάδου, μελιού, παστελιών και αρτοσκευασμάτων - ειδών ζαχαροπλαστικής και είναι συνέχεια  της συνάντησης των επιχειρηματιών των δύο πλευρών, τους οποίους έφερε σε επαφή πριν από τρεις μήνες η Περιφέρεια Κρήτης.

«Τα πρώτα συμβόλαια πενταετούς διάρκειας είναι η απαρχή και μόνο της προσπάθειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που πρόσθεσε: «Όταν με τρεις μήνες συνεργασία υπεγράφησαν συμβόλαια 21 εκατομμυρίων ευρώ, φανταστείτε τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα. Η πρώτη επαφή έγινε με 9  Ρώσους επιχειρηματίες και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ στη σημερινή και αυριανή έκθεση οι ρώσοι εκπρόσωποι είναι 19 και οι εκθέτες μας 103.»

Στο μεταξύ οι εξωστρεφείς προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης δεν εξαντλούνται στην αγορά της Ρωσίας. «Ήδη έχουμε ανοίξει την αγορά της Ουκρανίας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο μ’ έχουν καλέσει επιχειρηματίες στη Γερμανία για να δούμε πως θα προωθήσουμε τα προϊόντα μας και επίσης δεν έχουμε αφήσει την αγορά της Κίνας με συνεχή διαβούλευση και επικοινωνία με τον Πρέσβη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης

Κομβικό σημείο για τη συνολική ανάπτυξη της Κρήτης- τόνισε ο Περιφερειάρχης- είναι η σύνδεση του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα και εκεί ρίχνουμε όλο το βάρος μας.  Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα μηνύματα από τις τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την επόμενη χρονιά, όπου αναμένεται μεγάλη αύξηση στη ροή του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και την Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ουκρανοί τουρίστες που ήρθαν στην Κρήτη τον εφετινό Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 90%, ενώ οι Ρώσοι που επισκέφτηκαν το νησί μας, έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2009!

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των επαφών, που ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και δήλωσε: «Θωρώ ότι αν είμαστε οργανωμένοι και βγάζουμε ποιοτικά προϊόντα και πιστοποιημένα μπορούμε να κατακτήσουμε και άλλες αγορές, που μέχρι σήμερα δεν έχουμε κατακτήσει. Θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών μας, μόνο θετικά θα είναι για τους πολίτες της Κρήτης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου