www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

36 τεμ. 750ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη


Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη
Περιοχή παραγωγής: Δήμος Ανατολικής Μάνης

Στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας καλλιεργούμε τις εκλεκτές ποικιλίες Κορωνέικη και Αθηνολιά, που δίνουν λάδι με την υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παγκοσμίως. Τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται σύμφωνα με την παράδοση της περιοχής και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων - ζιζανιοκτόνων και παρασιτοκτόνων, ενώ ο δάκος καταπολεμάται με οικολογικές παγίδες.
Το μάζεμα του καρπού γίνεται επιμελώς με το χέρι από το δέντρο και τοποθετείται σε καλάθια, ώστε να αποφεύγονται σπασίματα ή αλλοιώσεις, ενώ η σύνθλιψη συντελείται αυστηρά εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή. Τέλος, ο πολύτιμος “χυμός” των ελαιοκάρπων μας εξάγεται με φροντίδα σε θερμοκρασία κατά 3° C χαμηλότερη από την προβλεπόμενη εκ του νόμου για την «εν ψυχρώ» έκθλιψη
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κτήμα Μελιτίνη είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης και οξύτητας μεταξύ 0,17 και 0,25, με φρουκτώδη γεμάτη και απαλή γεύση προερχόμενο από αιωνόβιους ελαιώνες που βρίσκονται στα ημιορεινά του όρους Ταΰγετος στην Μάνη της Λακωνίας. Ο πατροπαράδοτος τρόπος καλλιέργειας και συγκομιδής σε συνδυασμό με την εξαγωγή του πραγματικού χυμού της ελιάς από τον καρπό σε 8 ώς 12 ώρες μας δίνει το δικαίωμα να το παρέχουμε αφιλτράριστο με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ποιότητας. Διατίθεται σε συσκευασίες των 250, 500, 750 ml σε γυάλινες φιάλες με προστασία UV 95%. Η τυποποίησή του γίνεται από το ιδιόκτητο σύγχρονο τυποποιητήριο που έχει συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας αφού πρώτα ο χυμός της ελιάς ξεκουραστεί (καθιζάνει) σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα που βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο και σε σταθερή θερμοκρασία 20οC. 
 Είδος ελιάς: Λαδολιά (Μανιάτικη) 
Εποχή συγκομιδής: από Νοέμβριο έως Ιανουάριο 
Γεύση: φρουκτώδη απαλή ήπια γεύση με ευχάριστη απόγευση
*στην εποχή της συγκομιδής το αγουρέλαιό μας χαρακτηρίζεται από έντονη επιθετική πικάντικη γεύση γεμάτη αρώματα 
Χρώμα: φωτεινό χρυσοπράσινο
Η δημοπρασία περιλαμβάνει 3 κιβώτια των 12 τεμαχίων των 750ml 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου