www.biopoiotita.gr

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ιστοσελίδα Προβολής Βιολογικών και Παραδοσιακών Ελληνικών Ποιοτικών Προιόντων

Δείτε στο site www.biopoiotita.gr βιολογικά προιόντα, παραδοσιακά προιόντα, ελληνικά, ποιοτικά, ασφαλή τρόφιμα και ποτά.

3 σχόλια:

  1. Η ιστοσελίδα BIOPOIOTITA.GR δημιουργήθηκε για να συμβάλλει αποτελεσματικά στην προβολή – παρουσίαση και προώθηση εγγυημένων, ασφαλή τροφίμων και ποτών που παράγονται με βιολογικές ή παραδοσιακές μεθόδους φιλικές στο περιβάλλον.
    Οι πληροφορίες παρέχονται με τρόπο απλό και κατανοητό κάνοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα εξαιρετικά εύκολη.

    Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα της "επαφής" και "γνωριμίας" με ελληνικά ασφαλή προϊόντα διατροφής υψηλής αξίας. Με ένα κλικ στο προϊόν μπορούν άμεσα να ενημερωθούν και να αντλήσουν πληροφορίες για τον τρόπο παραγωγής και την περιοχή παραγωγής του προϊόντος, για τον επιχειρηματία – παραγωγό του προϊόντος και τα σημεία διάθεσης – πώλησης του εκάστοτε προϊόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σας. Μπορείτε παρακαλώ να μας δώσετε έναν ορισμό για το τί ακριβώς είναι το "βιολογικό" προϊόν;
    Ο καθένας λέει ότι θέλει και βρίσκομαι σε σύγχυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βιολογικά προϊόντα είναι το αποτέλεσμα της καλλιέργειας της γης χωρίς χημικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και τοξικά φυτοφάρμακα.
    Η αξιοπιστία των βιολογικών προϊόντων στηρίζεται σε ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης που περιγράφεται στο νόμο 2092/91 και 1804/99 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κάθε βιοκαλλιεργητής είναι υποχρεωμένος να τον εφαρμόζει.
    Σύμφωνα με το σύστημα αυτό ένας παραγωγός ελεγχεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής έως και την διάθεση της. Γεωπόνοι ενεργούν ελέγχους στα κτήματα, ενώ ειδικές αναλύσεις κατά την διάρκεια της καλλιέργειας, της συγκομιδής και της τυποποίησης, πιστοποιούν ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες. Για να χαρατηριστεί ένα προϊόν βιολογικό, πρέπει να είναι το αποτέλεσμα βιολογικής καλλιέργειας τουλάχιστον για τρία χρόνια και να φέρει την κατάλληλη σήμανση στην συσκευσία, δηλαδή το όνομα του οργανισμού και τον κωδικό πιστοποίησης του

    ΑπάντησηΔιαγραφή