www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Unesco -Tιμή στις αγρότισσες τoυ Ασπροπύργου: Ο ρόλος τους διαχρονικά σε οικονομία, πολιτισμό

 Στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003), πραγματοποιείται την Κυριακή εκδήλωση στον Ασπρόπυργο, που αποτελεί φόρο τιμής στην αγρότισσα της περιοχής και τον ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη, αλλά και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ασπροπύργου.

Του Ασπρόπυργου, που ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι συνεχίζει, παράλληλα με τα μεταβιομηχανικάτης χαρακτηριστικά να αποτελεί μια περιοχή με αγροτικό χαρακτήρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ερευνήτρια και εικαστικό Αιμιλία Μπουρίτη «Καλλιτεχνική Πλατφόμα Συν+Εργασία» και το διεθνές πρόγραμμα «Αμολή» σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Ασπροπύργου και υλοποιείται με την παροχή αιγίδας και υποστήριξης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στις 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, δύο ηλικιωμένες αγρότισσες, οι κυρίες Κατερίνα Ντάρα- Χατζή και Κατερίνα Ηλία καθώς και η κτηνοτρόφος κυρία Ελένη Ίσσαρη, θα μιλήσουν για την αγροτική-κτηνοτροφική εργασία και για τον άγνωστο, δικό τους Ασπρόπυργο. Συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος Ασπροπύργου και τα μέλη του.

Περισσότερα στο https://www.iefimerida.gr/politismos/timi-stis-agrotisses-toy-aspropyrgoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου