www.biopoiotita.gr

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

MoveWeek Lemnos 2017 | 29.05 - 04.06

Φωτογραφία του χρήστη Move Week Lemnos.
Εβδομάδα Κίνησης - Προωθώντας την φυσική άσκηση

Τί είναι η Εβδομάδα Κίνησης?
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση που επιδεικνύει τα οφέλη του να είσαι δραστήριος και να συμμετέχεις τακτικά σε αθλητικές και σωματικές δραστηριότητες.

Στόχοι της Εβδομάδας Κίνησης είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση. 

Περισσότερα σχετικά με την Εβδομάδα Κίνησης:http://greece.moveweek.eu/
Σχετικά με την εκστρατεία NowWeMove: http://www.nowwemove.com/
-----------------------------------------------------------------------------

Πρόγραμμα Εβδομάδας Κίνησης στη Λήμνο

- ΔΕΥΤΕΡΑ 29.05 | 17.00 (ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ)
Ποδοσφαιρικός αγώνας "Γονείς - Παιδιά", στο γήπεδο του Α.Ο. Ηφαιστίας Κοντοπουλίου. Γονείς και παιδιά της Λήμνου, ελάτε να παίξουμε σε έναν αγώναν ποδοσφαίρου με μοναδικό έπαθλο την χαρά της άθλησης μαζί με το παιδί μου. Χωρίς όρια ηλικίας. Δήλωση συμμετοχής εώς και 10 λεπτά νωρίτερα.
Υπεύθυνος δράσης: Μάκης Καλλιάνης
Με την υποστήριξη του Α.Ο. Ηφαιστία Κοντοπουλίου.

- ΤΡΙΤΗ 30.05 | 17.30 (ΚΟΝΤΙΑΣ)
Ποδοσφαιρικός αγώνας "Γονείς - Παιδιά", στο γήπεδο του Α.Ε.Σ. Φιλοκτήτη Κοντιά. Για δεύτερη χρονιά ο Α.Ε.Σ. Φιλοκτήτη Κοντιά καλεί γονείς και παιδιά της Λήμνου να χαρούν παρέα το αγαπημένο τους σπορ και τον αθλητισμό. Χωρίς όρια ηλικίας. Δήλωση συμμετοχής εώς και 10 λεπτά νωρίτερα.
Υπεύθυνη δράσης: Μαρία Μπουλέτου
Με την υποστήριξη του Α.Ε.Σ. Φιλοκτήτη Κοντιά.

- ΤΡΙΤΗ 30.05 | 10:00-13:00 & 16:00-22:00 (ΜΥΡΙΝΑ)
Open Day στο Lemnos Hephaestus Forge. Δωρεάν ωριαία μαθήματα ή ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου.
Ελάτε να γνωρίσετε έναν ολοκληρωμένο τρόπο εκγύμνασης, που προάγει όλο το φάσμα της φυσικής κατάστασης και την κοινωνικοποίηση. Εκπαιδεύστε το σώμα σας ώστε να κινήστε σωστά στην καθημερινότητά σας. Ασκήσεις Αερόβιες (σχοινάκι, τρέξιμο, κωπηλασία κτλ), ασκήσεις Ενόργανης (το βάρος του σώματος πχ κοιλιακοί, κάμψεις κτλ) και Ασκήσεις Άρσης βαρών. Κάθε άσκηση κλιμακώνεται σύμφωνα με τις ατομικές δυνατότητες του καθένα, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι χωρίς διακρίσεις.
Υπεύθυνη δράσης: Άννα Καλαθά
Με την υποστήριξη του Lemnos Hephaestus Forge

- ΤΕΤΑΡΤΗ 31.05 | 18.00 (ΜΟΥΔΡΟΣ)
Yoga στη Φύση. Ανακαλύψτε τα οφέλη της γιόγκα στο σώμα και την ψυχή σε συνδυασμό με την επαφή με το φυσικό περιβάλλον, στην παραλία Μεγάλο Φαναράκι. Προαιρετικά μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα στρώμα γιόγκα ή μια πετσέτα θαλάσσης. Δεν υπάρχουν όρια ηλικίας.
Υπεύθυνος δράσης: Νίκος Κρασσάς

- ΠΕΜΠΤΗ 01.06 | 10.00 (ΜΥΡΙΝΑ)
Open Day στο Oxyzen Gym στη Μύρινα. Φέτος και για μία ολόκληρη ημέρα, από το πρωί στις 10.00 οι φιλόξενες πόρτες του Oxyzen Gym στη Μύρινα, θα ανοίξουν για όλους και όλες, ώστε να δοκιμάσουν τα πολλά και σύγχρονα όργανα του γυμναστηρίου εντελώς δωρεάν και να βρούν την γυμναστική που τους ταιριάζει. Χωρίς όρια ηλικίας.
Υπεύθυνος δράσης: Κωνσταντίνος Τσελεπής
Με την υποστήριξη του Oxyzen Gym.

- ΠΕΜΠΤΗ 01.06 | 17.30 (ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ)
Αθλητικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές για παιδιά Δημοτικού, στο γήπεδο του Α.Ο. Ηφαιστίας Κοντοπουλίου. Ελάτε να χαρούμε τον αθλητισμό, παίζοντας!
Υπεύθυνη δράσης: Ιωάννα Γλίτζου

- ΣΑΒΒΑΤΟ 03.06 | 11:00 (ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΥ)
Άθληση για όλους στην Παραλία. Λειτουργικές ασκήσεις με παιγνιώδη μορφή. Συνδυάστε άσκηση και διασκέδαση στη θάλασσα. Φέρτε το μαγιό σας. Χωρίς ηλικιακό όριο.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 10’ νωρίτερα
Υπεύθυνη δράσης: Άννα Καλαθά
Με την υποστήριξη του Lemnos Hephaestus Forge

- ΣΑΒΒΑΤΟ 03.06 | 18.00 (ΜΟΥΔΡΟΣ)
Γυμναστική για μητέρες μαζί με τα παιδιά τους. Για μία ολόκληρη ώρα, θα μάθουμε και θα γνωρίσουμε ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής για μητέρες και παιδιά ταυτόχρονα. Γυμνάζομαι ενώ παίζω με το παιδί μου. Στο κτίριο του Πολιτστικού Συλλόγου Μούδρου. Ανώτατο όριο ηλικίας παιδιών, εώς 2 ετών.
Υπεύθυνος δράσης: Μάκης Καλλιάνης
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

- ΣΑΒΒΑΤΟ 03.06 | 19.00 (ΜΟΥΔΡΟΣ)
Δωρεάν μάθημα pilates από την γυμνάστρια Δέσποινα Κουκούμη, στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.
Υπεύθυνη δράσης: Δέσποινα Κουκούμη
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

- ΣΑΒΒΑΤΟ 03.06 | 21.00 (ΜΟΥΔΡΟΣ)
Αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στα δύο φύλλα. Για δεύτερη σερί χρονιά, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Campeon 5X5 Mini Football Club, θα κοντράρει στια ίσια μια επίλεκτη ομάδα αντρών, θέλοντας να αποδείξει πως τελικά το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι μόνο αντρική υπόθεση. Δήλωση συμμετοχής για γυναίκες και άντρες που επιθυμούν να παίξουν εώς και μισή ώρα νωρίτερα, στο χώρο του Campeon 5X5, στο Μούδρο. Κατά την διάρκεια της δράσης θα συγκεντρωθούν χρήματα, που θα διατεθούν στο ΚΗΦΗ Λήμνου, στα Καμίνια.
Υπεύθυνη δράσης: Φρόσω Ασλανάκη
Με την υποστήριξη του Campeon 5X5 Mini Football Club.

- ΚΥΡΙΑΚΗ 04.06 | 11.00 (ΡΩΜΑΝΟΥ)
Ομιλία: Φυσική άσκηση, Τρίτη ηλικία και βελτίωση μνήμης. Η Ψυχολόγος – Κλινικός Νευροψυχολόγος, Σωτηρία Κυριαζίδου, θα μας μιλήσει για το αν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μπορούν να γυμνάζονται και με ποιούς τρόπους. Ενημέρωση γύρω από τα οφέλη της σωματικής άσκησης στους ηλικιωμένους και συζήτηση των προβληματισμών τους.
Υπεύθυνη δράσης: Σωτηρία Κυριαζίδου
Με την υποστήριξη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Αστραπή" Ρωμανού

- ΚΥΡΙΑΚΗ 04.06 | 12.00 (ΜΟΥΔΡΟΣ)
Slackline: Ισορροπώντας σε μια λεπτή γραμμή. Δοκιμάστε την ισορροπία και την αυτοσυγκέντρωση σας περπατώντας πάνω σε λεπτούς ιμάντες! Σε αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι δεν υπάρχουν όρια ηλικίας. Σας περιμένουμε, το πρωί στις 12.00, στην παιδική χαρά, στο λιμάνι του Μούδρου. Φέρτε μόνο την καλή σας διάθεση!
Υπεύθυνοι δράσης: Αριστοτέλης Μιχαηλίδης, Νίκος Κρασσάς

- ΚΥΡΙΑΚΗ 04.06 | 18.00 (ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ)
Αγώνας ποδοσφαίρου φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ανάμεσα στα σωματεία Ηφαιστία Κοντοπουλίου - Άρης Μούδρου, στο γήπεδο του Α.Ο. Ηφαιστίας Κοντοπουλίου. Στο ημίχρονο του αγώνα θα παίξουν ανάμεικτες ομάδες babini ποδοσφαιριστών των δύο σωματείων. Ένας αγώνας ποδοσφαίρου, που στόχο έχει να αναδείξει οτι ο αθλητισμός, μπορεί και πρέπει μόνο να ενώνει. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο Ρεπανιδίου.
Υπεύθυνος δράσης: Μάκης Καλλιάνης
Με την υποστήριξη του Α.Ο. Ηφαιστίας Κοντοπουλίου και του Άρη Μούδρου.

Βρες την κίνησή σου! Find your move!
#NowWeMove #MoveWeek #BeActive #MoveLemnos

Move Agent Λήμνου: Μάκης Καλλιάνης (6932148538 | mkallianis@hotmail.com)

Ευχαριστούμε για την φετινή συμμετοχή τους και την ένθερμη υποστήριξή τους: Α.Ο. Ηφαιστία Κοντοπουλίου ΛήμνουΑ.Ε.Σ Φιλοκτήτη ΚοντιάOxyZen GymΠολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου 'Παύλος Κουντουριώτης'Campeon 5x5 Mini Football ClubΓ.Π.Σ Άρης Μούδρου, Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος "Αστραπή" Ρωμανού Lemnos Hephaestus Forge
-----------------------------------------------------------------------------
Οργανωτής:
Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού & Πολιτισμού (ISCA)
Συνεργάτης και υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BeActive European Week of Sports
Εθνικός Συντονιστής:
Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου