www.biopoiotita.gr

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Στον Καναδά μέχρι αύριο για την εφαρμογή της CETA o Χόγκαν

Στον Καναδά μέχρι αύριο για την εφαρμογή της CETA o Χόγκαν

Με τον υπουργό Γεωργίας του Καναδά, κ. Μακόλεϋ, συναντήθηκε χθες στην Οττάβα ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., Φιλ Χόγκαν, στα πλαίσια της επίσκεψής του για την εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου CETA και τα εγκαίνια της έκθεσης τροφίμων και ποτών Sial Canada στο Τορόντο.

Μετά τη συνέντευξη παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε κυρίως στο γεγονός ότι η προστατευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτν Τραμπ, οδηγεί τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στο να «εκμεταλλευτούν» νέες ευκαιρίες στον Καναδά. Μαζί με τον κ. Χόγκαν εξάλλου, επισκέπτεται τη χώρα και αντιπροσωπεία 60 μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Χόγκαν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με αξιωματούχους των ΗΠΑ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο The Canadian Press.

Ο κ. Χόγκαν διαβεβαίωσε ότι τα εθνικά κοινοβούλια θα επικυρώσεουν τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) πριν από τις θερινές διακοπές, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία τον Φεβρουάριο.

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που αυτή η συμφωνία CETA μας δίνει τώρα, ώστε να έχουμε μία προοπτική win-win για τις εξαγωγές από τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια εποχή που υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με το εμπόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες».

http://www.thessaliatv.gr/news/41959/ston-kanada-mexri-ayrio-gia-thn-efarmogh-ths-ceta-o-xogkan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου