www.biopoiotita.gr

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Σταθερά υψηλή η κατανάλωση φράουλας στη Γερμανία

Γεωργικά Προϊόντα

Περίπου 280.000 τόνους φράουλες κατανάλωσαν το οικονομικό έτος 2015 - ’16 οι Γερμανοί. Η παραπάνω ποσότητα αφορά όλες τις μορφές στις οποίες διατίθεται το συγκεκριμένο προϊόν και αντιστοιχεί σε μέση ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση 3,4 κιλών. Έτσι, η κατά κεφαλή κατανάλωση παραμένει πρακτικά σταθερή την τελευταία πενταετία στη χώρα, με αποτέλεσμα οι φράουλες να είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα των Γερμανών, μετά τα μήλα, τις μπανάνες, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ροδάκινα.

Το 95% της παραπάνω ποσότητας προέρχεται από ανοιχτούς χώρους την ύπαιθρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κάπου 2.270 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην παραγωγή φράουλας, καλλιεργώντας εκτάσεις οι οποίες συνολικά ανέρχονται σε 180.000 στρέμματα. Από αυτά, το 23% βρίσκεται στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, ενώ η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία διαθέτει τα περισσότερα θερμοκήπια, τα οποία καλύπτουν επιφάνεια 2.790 στρεμμάτων.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το 22,3% των επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει και σε βιολογική-οικολογική καλλιέργεια φράουλας, σε επιφάνεια που αντιστοιχεί στο 3,7% της συνολικής επιφάνειας στην οποία καλλιεργούνται φράουλες.
πηγη: www.intzeidis.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου