www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Πανελλήνιο συνέδριο για τα αρωματικά φυτά του Πηλίου

Αποτέλεσμα εικόνας για αρωματικα
Ένα σημαντικό πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τα αρωματικά φυτά και τα βότανα από την αρχαιότητα έως σήμερα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαΐου στο ξενοδοχείο Vallis Resort στην Αγριά της Μαγνησίας.
Κεντρικός σκοπός του είναι η ανάδειξη της χρησιμότητας των βοτάνων στην ιατρική, την διατροφή, την υγεία, την ευεξία, την εκπαίδευση καθώς και στις νέες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης που μπορούν να προσφέρουν τα βότανα του Πηλίου και της Όθρυος.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε σχετικήή συνέντευξη Τύπου των φορέων που το διοργανώνουν.

Το συνέδριο εντάσσεται σε ένα κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων για τα βότανα της Μαγνησίας στο πλαίσιο του θεματικού έτους “Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων” του φορέα “Μαγνήτων Κιβωτός” που για το 2017 εξέδωσε ένα ημερολόγιο-έκδοση σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Ο Φορέας ετοιμάζει και μία ημερίδα με σχετική θεματολογία στη Βρύναινα του δήμου Αλμυρού και ένα συνέδριο στη Ζαγορά του Πηλίου. Επιπλέον το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας εκπόνησε και υλοποιεί ένα πρόγραμμα για τα βότανα του Πηλίου, ενώ εποπτεύει όλα τα προγράμματα με αυτή τη θεματολογία που υλοποιούν όλα τα σχολεία ανά την Ελλάδα. “Αν το διάστημα είναι αχανές και ενδιαφέρει πολλούς ο κόσμος των φυτών και των βοτάνων είναι τεράστιος και μαγευτικός” και αποτελεί ένα ελκυστικό θέμα για μελέτη από τους μαθητές επισημάνθηκε από τους ομιλητές.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της έκδοσης «Τρώμε και ομορφαίνουμε» των εκδόσεων «ΑΡΜΟΣ» από τους συγγραφείς Δημήτριο Κουρέτα και Ηλία Μαμαλάκη, την δε Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου