www.biopoiotita.gr

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Εξιχνιάστηκε «μαϊμού» εταιρία αγροτικών προϊόντων

Εξιχνιάστηκε «μαϊμού» εταιρία αγροτικών προϊόντων

Εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε αγρότες και παραγωγούς αγροτικών προίόντων στην Αργολίδα και στην Κορινθία εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.

Τα μέλη της ομάδας που βρίσκονται αντιμέτωποι με κακούργημα για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας είχαν ξεγελάσει πενηντα έξι άτομα και αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -450.000- ευρώ. 
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται οκτώ ημεδαποί, έξι άνδρες, ηλικίας από 36 έως 64 ετών, αντίστοιχα και δύο γυναίκες, ηλικίας 44 και 40 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, ενώ ο 62χρονος και ο 64χρονος κατηγορούνται επιπλέον και για πλαστογραφία.
 Δρούσαν απο το 2014 έως το 2016 με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν κυρίως αγρότες- παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
 Συγκεκριμένα, συγκρότησαν εξαγωγική εταιρεία και αποκόμιζαν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, χωρίς να καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο και εκδίδοντας αντί αυτού ακάλυπτες επιταγές ή μοίραζαν απατηλές υποσχέσεις για δήθεν απορρόφηση της παραγωγής τους, μέσω κοινωνικών προγραμμάτων ή χυμοποίησης. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. 
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Όποιοι πολίτες επιθυμούν να καταγγείλουν σχετικά περιστατικά απάτης, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27520-98741, 27520-22458 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. πηγη ερτ

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου