www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ανησυχία Χαρακόπουλου για πιθανή μείωση τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα λόγω CETA

Στο γεγονός ότι δεν επετεύχθη πλήρης προστασία της φέτας ως ΠΟΠ με τη συμφωνία της CETA αποδίδει την έντονη φημολογία για επικείμενη μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Ο ίδιος διερωτάται αν υφίσταται δυνατότητα πλήρους προστασίας της φέτας ως ΠΟΠ στη CETA πριν έρθει προς επικύρωση η συμφωνία στην ελληνική βουλή, καλώντας, ουσιαστικά, τους αρμόδιους υπουργούς να τοποθετηθούν επί του αιτήματος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.  Σε περίπτωση που υφίσταται αυτή η δυνατότητα ρωτά την κυβέρνηση αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός με αφορμή τη φημολογία για μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος με άλλοθι την CETA, ρωτά την κυβέρνηση αν θα καλέσει σε εγρήγορση την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αποτροπή λειτουργίας καρτέλ.
agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου