www.biopoiotita.gr

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Κτηνοτρόφος ταΐζει τις αγελάδες με... σοκολάτα!

Λένε πως η σοκολάτα όλα τα κάνει καλύτερα και από ό,τι φαίνεται το μοσχαρίσιο κρέας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η φάρμα «Mayura Station» στη νότια Αυστραλία ταΐζει τις αγελάδες σοκολάτα κι άλλα γλυκά και, όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Όταν ο Scott de Bruin ανέλαβε τη φάρμα του πατέρα του, ήξερε πως ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό, ώστε το μοσχαρίσιο κρέας, που παράγει, να ξεχωρίσει. Συμβουλεύτηκε, λοιπόν, έναν ειδικό διατροφής ζώων από την Ιαπωνία κι έπειτα από 2 χρόνια πειραματισμού με διάφορες τροφές, κατέληξε σε ένα ιδιαίτερο μείγμα, που περιέχει την κλασική τροφή, σοκολάτα, φράουλες κι άλλα γλυκά, με το οποίο ταΐζει καθημερινά κάθε αγελάδα.

Το να προσθέσει σοκολάτα στην καθημερινή διατροφή των ζώων, μπορεί να ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς πλέον το κρέας τους θεωρείται ένα από τα πιο γευστικά και πολυτελή παγκοσμίως.

«Πολλοί πελάτες μου απολαμβάνουν το μοσχαρίσιο κρέας Mayura δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Λατρεύουν την τέλεια ισορροπία λιπαρών, την πλούσια γεύση και την τρυφερή υφή που έχει», αναφέρει ο σεφ Umberto Bombana. 




Αν και ο Scott de Bruin ξεκίνησε να ταΐζει τα ζώα που εκτρέφει με σοκολάτα από το 2006, ήταν το 2010 όταν το έκανε συστηματικά. Δύο μήνες μετά, υποστηρίζει, οι πελάτες τον έπαιρναν τηλέφωνο και τον ρωτούσαν τι έχει αλλάξει και το κρέας βελτιώθηκε τόσο.

Όσον αφορά τα προβλήματα, που μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση σοκολάτας στις αγελάδες, ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως «αντίθετα με τους ανθρώπους, που εάν ξεκινήσουν να τρώνε σοκολάτα από μικρή ηλικία και για πολλές δεκαετίες θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους, αυτά τα ζώα, που καταναλώνουν μόνο για 4 μήνες της ζωής τους σοκολάτα, δεν εμφανίζουν προβλήματα.»

«Οι άνθρωποι με ρωτούν και για το ηθικό ερώτημα του να ταΐζεις ένα ζώο με σοκολάτα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως για τέσσερις μήνες, είναι πραγματικά πολύ ευτυχισμένες αγελάδες»
Όπως είναι φυσικό, το πολυτελές αυτό κρέας δεν είναι φθηνό, καθώς τα 450 γραμμάρια κοστίζουν 288$, αλλά όσοι έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν υποστηρίζουν ότι το αξίζει.

Πηγή perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου