www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ενημερωτικές δράσεις Ε.Φ.Ε.Τ. στην 26η DETROP

Στην ενημέρωση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα της αρμοδιότητας του στόχευε η παρουσία του Ε.Φ.Ε.Τ. στην 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας – DETROP, από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου εντός του περιπτέρου του Υπ.Α.Α.Τ.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του Ε.Φ.Ε.Τ., τα στελέχη του ήλθαν σε άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης, διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιείχε βασικές συμβουλές σχετικά με τα συστατικά των τροφίμων, την ορθή επιλογή τροφίμων το καλοκαίρι, τη διατροφική πυραμίδα, την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων, την επισήμανση των τροφίμων, τους παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, τα πρόσθετα των τροφίμων, τους ορθούς χειρισμούς τροφίμων στο σπίτι, τις ορθές επιλογές όταν τρώμε έξω αλλά και εξειδικευμένους Οδηγούς Ορθής Πρακτικής, καθώς και φυλλάδια σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τροφίμων.

Το περίπτερο επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος πολιτών.

Εκ μέρους των υπαλλήλων του Ε.Φ.Ε.Τ., έγινε ιδιαίτερη αναφορά, προς τις επιχειρήσεις τροφίμων και τους καταναλωτές, σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας (http://www.efet.gr) όπου προσφέρεται διαρκής ενημέρωση μέσω των ανακοινώσεων, της ηλεκτρονικής κοινοποίησης προς τους εγγεγραμμένους στο Newsletter της ισχύουσας βασικής νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και μέσω της περιήγησης στο δωρεάν διαθέσιμο προς όλους σχετικό πλούσιο υλικό αναφοράς στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, καθώς επίσης και για τη  δυνατότητα της επικοινωνίας τους με τον Ε.Φ.Ε.Τ. μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@efet.gr.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διαθέτει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και διατηρεί την επαφή του με τις επιχειρήσεις τροφίμων, τους καταναλωτές καθώς και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να υπάρχει επαρκής ενημέρωση στα θέματα της αρμοδιότητάς του.

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου