www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση Θεσσαλών κτηνοτρόφων σήμερα με Κυριάκο Μητσοτάκη για CETA και φέτα...

Συνάντηση Θεσσαλών κτηνοτρόφων σήμερα με Κυριάκο Μητσοτάκη για CETA και φέτα...

Εξελίξεις στο θέμα της φέτας και της συμφωνίας CETA. Οι κτηνοτρόφοι της θεσσαλίας έχουν αύριο Τρίτη ραντεβού με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε απόψε στην εκπομπή "Θεσσαλών Γη" ο πρ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας Μιχάλης Τζιότζιος και θα του ζητήσουν να αλλάξει θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ενόψει της ψηφοφορίας της  συμφωνίας και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Παρόμοια θέση  κατά της συμφωνίας φέρεται να παίρνουν και αρκετοί   βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί Γιώργος Σταθακης Εμπορίου και Βαγγέλης Αποστόλου Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν χαρακτηρίσει καλή τη συμφωνία της CETA, ακόμη και για τη φέτα, κάτι που αποτελεί μέχρι στιγμής και επίσημη θέση της ΝΔ...
 Μιλώντας στην εκπομπή ¨Θεσσαλών Γη" ο κ. Τζίοτζιος είπε ότι θα πει στον κ. Μητσοτάκη, ότι "οι κτηνοτρόφοι, μετά τα τελευταία δυσβάστακτα μέτρα με τη φορολογία και το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν μαζικά τη ΝΔ, αλλά η τελευταία θέση του κόμματος για τη συμφωνία μτης Ε.Ε. με τον Καναδά, που αφήνει ανοχύρωτη τη φέτα, θα τους κάνει να καταψηφίσουν τη ΝΔ..."
 Ακόμη ο κ. Τζίοτζιος ανέφερε πως όταν το θέμα πρωτοήρθε στην επιφάνεια το 2013 με τη σύμφωνη γνώμη της τότε επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρώπη Μαρίας Δαμανάκη, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ζήτησαν να δουν τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο κ. Τσαυτάρης και ο κ. Σαμαράς για να μη χαλάσει τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, έκανε δημόσια τοποθέτηση υπέρ της συμφωνίας, αφού αυτή τη θέση είχε πάρει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , ενώ υφυπουργός τότε ήταν ο κ. Χαρακόπουλος. "Τελικά δεν μας δέχτηκε ο πρωθυπουργός αλλά ο ιδιαίτερός του κ. Κώστας Μπούρας, ο οποίος μας είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει πίσω το λόγο του..."
 Ο Γιώργος Εμμανουήλ από την πλευρά του που εκπροσωπέι και το κίνημα των Θεσσαλών κατά της CETA, επισήμανε, πως δεν είνια αργά να αλλάξει η συμφωνία υπέρ των συμφερόντων της Ελληνικής κτηνοτροφίας και της εγχώριας βιομηχανίας γαλακτοκομικών, αρκεί να καταψηφιστεί στη Βουλή και ζήτησε να πάρουν θέση επίσημα οι Θεσσαλοί βουλευτές κατά της συμφωνίας.
 Τέλος ο κ. Μιχάλης Μιτζικός που έκανε και ένα χρόνο νομικός εκπρόσωπο0ς της χώρας στην Ελβετία στον ΠΟΕ, ανέφερε ότι η Ομοσπονδία των κτηνοτρόφων μπορεί να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ως έχουσα έννομο συμφέρον και να μπλοκάρει ή να τροποποιήσει την απόφαση, ενώ ανέφερε πως με τη συμφωνία αυτή είναι ωσάν "η χώρα να πυροβολεί τα πόδια της", αφού μετά από μεγάλους δικαστικούς αγώνες και μάχες που κατοχύρωσε τη φέτα στην Ε.Ε., τώρα έρχεται να νομιμοποιήσει επί της ουσίας την παρασκευή φέτας σε άλλη χώρα, από αγελαδινό και αμφίβολης προέλευσης γάλα ή σκονόγαλα...

thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου