www.biopoiotita.gr

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Τα ψάρια προστατεύουν τα παιδιά από τις αλλεργίες

Νέα έρευνα έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση ψαριών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των αλλεργιών, στα παιδιά.

Γυναίκες που καταναλώνουν ιχθυέλαια στην εγκυμοσύνη ή θηλάζουν μπορεί ενδεχομένως να μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν τα παιδιά τους άσθμα, τροφικές αλλεργίες ή αλλεργική ρινίτιδα.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι παιδιά που κατανάλωναν ψάρια και αυτά πριν την ηλικία των 11 μηνών είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών.

Η Karin Jonsson, του Chalmers University of Technology στη Σουηδία, δήλωσε ότι η κατανάλωση ψαριού σε μια οικογένεια φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών.

Παιδιά που κατανάλωναν ψάρια και αυγά νωρίς στη ζωή τους φάνηκε να έχουν λιγότερες αλλεργίες, ενώ είχαν υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 στο αίμα τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στη γέννηση και στην ηλικία των 4 μηνών, τα υγιή παιδιά είχαν υψηλότερα ποσοστά EPA, ενός είδους ωμέγα 3 λιπαρών, στο αίμα.

Η Jonsson εξήγησε ότι τα επίπεδα ανταποκρίνονταν στην πρόσληψη λιπαρών ψαριών από τη μητέρα. Οι μητέρες παιδιών με υψηλά ποσοστά ωμέγα- 3 στο αίμα έτρωγαν πολλά ψάρια στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό και αυτό φάνηκε και στο μητρικό γάλα.

Πηγές: Chalmers University of Technology.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου