www.biopoiotita.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τριήμερη η «γιορτή της γης» στην Αρκαδία

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «2η Γιορτή της Γης» διοργανώνουν στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου, στον Άγιο Πέτρο, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Αγίου Πέτρου Κυνουρίας.
Πρόκειται για ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας. 


Σκοπός του φεστιβάλ είναι, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του, να φέρει σε επαφή τους παρευρισκόμενους με τη φύση και παράλληλα να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες για τις τάσεις στην καλλιέργεια της γης, να ακούσουν τις προτάσεις τους και να συζητήσουν μαζί τους.

Στα πλαίσια μάλιστα του φεστιβάλ, διοργανώνεται πεζοπορία, δοκιμή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και γλέντι στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακούς  χορούς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :
Παρασκευή 28-10-16
09:30 Παρακολούθηση λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.
Συμμετοχή στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία.
17:30 Γενική Συνέλευση Μελών του Συλλόγου στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.
 
Σάββατο 29-10-16
10:30 Περίπατος- Πεζοπορία 5χλμ. Περίπου από την κεντρική πλατεία με κατεύθυνση το Γεφύρι του Τάνου, παράπλευρα της κοίτης του Τάνου, με κατάληξη στον «Βύθουλα της Άννας».
Στάση για καφέ-κολατσιό. Ξενάγηση μέσα από τα μονοπάτια στον Πύργο του Τρικαλίτη.
19:00 Ομιλίες από γεωπόνους – φυτωριούχους – καλλιεργητές για την καλλιέργεια – πρόληψη ασθενειών καστανιάς στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.
 
Κυριακή 30-10-16
11:00  Έκθεση στην κεντρική πλατεία τοπικών προϊόντων από παραγωγούς του χωριού μας.
Παρουσίαση τοπικών χορών από χορευτικά συγκροτήματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Σύλλογος θα διανέμει τοπικά προϊόντα  (κάστανα ψημένα – βραστά, παραδοσιακές πίτες & γλυκίσματα). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση : politistikosagpetros@gmail.com.

Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου