www.biopoiotita.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ελαιόλαδο και υγεία, σε ημερίδα στη Σητεία

Ημερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο και Υγεία. Νεώτερα επιστημονικά δεδομένα-Καινοτόμες εφαρμογές» διοργανώνει στη Σητεία, στις 22 Οκτωβρίου, ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ΑΑΕ ΟΤΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας, με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης του Παράρτημα Σητείας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και τεχνικών στον έλεγχο της αυθεντικότητας του ελαιολάδου, οι τρόποι πιστοποίησης και καταγραφής των χαρακτηριστικών του,  οι επιπτώσεις στην υγεία και η παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:
17.30 
Προσέλευση

18.00 
Χαιρετισμοί
Συντονιστής: Λαντζανάκης Νίκος, Αντιδήμαρχος Σητείας

Εισηγήσεις:
18.30
«Τεχνικές DNA στον έλεγχο αυθεντικότητας του ελαιολάδου» 
Φραγκιαδάκης Γιώργος, Δρ. Βιολογίας, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης

19.00
«Ισχυρισμός υγείας ελαιολάδου, τρόποι πιστοποίησης, καταγραφή των χαρακτηριστικών και της δυναμικότητας των ελληνικών ποικιλιών σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό»
Δρ. Μέλλιου Ελένη, Καθηγήτρια Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής

19.30
«Η ποιότητα του ελαιολάδου και ο λειτουργικός του ρόλος»
Κυριτσάκης Απόστολος, Καθηγητής ΑΤΕΙ-Θ, Πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού στρες

20.00
«Βιοδραστικά συστατικά ελαιολάδου, νεώτερα πειραματικά και κλινικά δεδομένα για την προστασία της υγείας- τρόποι βελτίωσης της ποιότητας σε σχέση με την υγεία» 
Δρ. Μαγιάτης Προκόπιος, Καθηγητής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής.

20.30
«Επιχειρηματικότητα-έρευνα και καινοτομία»
Πιτένης Στυλιανός, Δ/ντής παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου της «ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ» μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και αναγνωρισμένο μέλος της παγκόσμιας λέσχης αρχιμαγείρων.

21.00 
Συζήτηση-συμπεράσματα

21.30 
Λήξη


Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου