www.biopoiotita.gr

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Toν Ιανουάριο του 2017 η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου


Agronews.gr


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εταιρεία – μέλος του K.L.Ni. Promotion, η Εθνική συμμετοχή στην «82η Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων με απευθείας ανάθεση στον τελικό καταναλωτή, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 20-29 Ιανουαρίου 2017.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι διοργανωτές, στην προηγούμενη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα, η ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την παρουσία 5 ελληνικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Ειδικότερα στο ελληνικό ομαδικό περίπτερο συμμετείχαν οι: GREAT - TRADE EXHIBITIONS & EXPORTS, KRITIΝVEST, ORANGE VALLEYS, Περιφέρεια Κρήτης και Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ανάμεσα στα προϊόντα που προβλήθηκαν, δίπλα σε «κλασσικές» αξίες, όπως ελαιόλαδο, πορτοκάλια, μέλι, σταφίδα, παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, τυριά, κρασιά, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις όπως φρέσκος φυσικός χυμός και μαρμελάδες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Έλληνες εκθέτες προχώρησαν σε ικανοποιητικό όγκο πωλήσεων των προïόντων τους, ενώ οι εμπορικές επαφές ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους. Οι κύριοι χορηγοί της ελληνικής συμμετοχής ήταν η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίοι ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών του περιπτέρου με γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε θέσει υπό την αιγίδα του την Ελληνική Συμμετοχή.

Με 1.660 εκθέτες από 70 χώρες, με την παρουσία 70 Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης απ’ όλο τον κόσμο και με εκθεσιακή επιφάνεια 130.000 τετραγωνικών μέτρων, η 81η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα σημείωσε το 2016 τη μεγαλύτερη επιτυχία, από την έναρξή της το 1926, μέχρι και σήμερα. 

Η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα είναι μια γιορτή για τους Γερμανούς καταναλωτές που κατακλύζουν για 10 ημέρες το εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin με έναν πρωτοφανή όγκο, που ξεπερνά τους 400.000 εκ των οποίων πάνω από 100.000 ήταν επαγγελματίες. 

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή προπώλησης και 10% επιπλέον έκπτωση για τα μέλη μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της Έκθεσης Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, Αθήνα, τηλ. 210 64 19 037 και Θεσσαλονίκη τηλ. 2310 32 77 33. Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.greenweek.de 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου