www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Το ήξερες; Το καρπούζι κάνει καλό στην...

Τα καρπούζια περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορεί...
να ωφελήσουν την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα και
ίσως να συμβάλουν στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας, αναφέρουν ερευνητές από το Τμήμα Γεωργικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας.

«Όσο περισσότερο μελετάμε τα καρπούζια τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι εκ φύσεως περιέχουν ουσίες πολύτιμες γι τον ανθρώπινο οργανισμό», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής δρ Μπίμου Πατίλ.

Οι έως τώρα μελέτες του δρος Πατίλ και τν συνεργατών του έχουν δείξει ότι ότν τρώμε καρπούζι, η φυτοχημική ουσία σιτρουλίνη που περιέχει μετατρέπεται στον οργανισμό στο αμινοξύ αργινίνη.

«Το αμινοξύ αυτό προασπίζει την υγεία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να είναι ωφέλιμο για τους πάσχοντες απ παχυσαρκία και τύπου 2 διαβήτη», εξήγησε ο δρ Πατίλ. «Η αργινίνη διεγείρει επίσης το νιτρικό οξείδιο που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία μ έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν των φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία».

Οι βαθυκόκκινες ποικιλίες καρπουζιού, εξάλλου, «περιέχουν άφθονη λυκοπένηένα θρεπτικό συστατικό που προστατεύει τν υγεία της καρδιάς, του προστάτη κ του δέρματος», κατέληξε.


Tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου