www.biopoiotita.gr

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Mega Image τηςΡουμανίας

Περιθώριο διείσδυσης ελληνικών προϊόντων, κατά βάση τροφίμων, στην αλυσίδα σουπερμάρκετ "Mega Image" διαπιστώθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρεστίου με υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας και με αντικείμενο την εύρεση τρόπων ενίσχυσης της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στο δίκτυο της εν λόγω αλυσίδας.
Αυτό γνωστοποιήθηκε με σημερινό έγγραφο του γραφείου ΟΕΥ Βουκουρεστίου. Όπως αναφέρεται, ως προς τη διαδικασία εισόδου νέων προϊόντων στην εν λόγω αλυσίδα, κάθε αίτημα συνεργασίας υποβάλλεται στο σύστημα και, αφού αξιολογηθεί, ακολουθεί διαπραγμάτευση με τον προμηθευτή.

Προς διευκόλυνση των ελληνικών εταιρειών που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Ρουμανία, το Γραφείο ΟΕΥ Βουκουρεστίου αναλαμβάνει τη συγκέντρωση των αιτημάτων και την προώθησή τους στη Mega Image Ρουμανίας.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα σουπερμάρκετ "Mega Image" ανήκει στον ίδιο όμιλο με την αλυσίδα "ΑΒ Βασιλόπουλος", δηλαδή στην Delhaize Le Lion, η οποία έχει εξαγορασθεί από τον ολλανδικό όμιλο Royal Ahold NV.

Δραστηριοποιείται στη Ρουμανία από το 1995 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες με άνω των 400 καταστημάτων στο Βουκουρέστι, την Κωστάντζα, το Πλοϊέστι, το Μπρασόβ και το Ταργκόβιστε, ενώ κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην πρωτεύουσα, το οποίο ανέρχεται σε 27%.

Paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου