www.biopoiotita.gr

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μαζί φάγαμε ψωμί και "οργανικό" αλάτι…

Natural K2

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη, έκανα μια βόλτα στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο τουρισμός είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της χώρας, προσωπικά πιστεύω ότι η ανάπτυξη νέων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον δυνατό χαρτί για την πατρίδα μας.

Από τα εκατοντάδες αυτά εξαιρετικά προϊόντα, ξεχώρισα κάποια μικρά διαμάντια για τα οποία αξίζει τον κόπο να γίνει μια μικρή αναφορά.

Ένα από αυτά που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το "οργανικό" αλάτι Pure Flower of Salt. Το προιόν Pure Flower of Salt της [Κ2] πρόκειται για ακατέργαστο ανθό θαλασσινού αλατιού, υψηλής ποιότητας από Ελληνική πρώτη ύλη, από την άγρια φύση που το δημιουργεί.

Από τον υπεύθυνο της εταιρείας Luxury Food Company τον κύριο Γεώργιο Κορακάκη ζήτησα να μου πει δυο λόγια για το συγκεκριμένο προϊόν.

Το θαλασσινό άλας, που περιγράφεται από τον Όμηρο ως «η θεία ουσία», αρχαίο φυσικό συστατικό στη βάση της σύνθεσης πολλών τροφίμων. Ο Ιπποκράτης πρότεινε τη μίξη του με άλλα στοιχεία για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Άριστο καρύκευμα και το αλάτισμα, τo απαραίτητο μέσo για την αποθήκευση των τροφίμων. Αρκούν εκφράσεις όπως «το αλάτι της ζωής», που χρησιμοποιείται για να δείξει αυτό που αξίζει περισσότερο, για να καταλάβουμε τη μεγάλη αξία που έχει αποδοθεί στο θαλασσινό αλάτι. Στην αρχαιότητα το μονοπώλιο του ήταν συχνά αντικείμενο λυσσαλέων μαχών και οι άνθρωποι που ζούσαν μακριά από τη θάλασσα έπρεπε να το ανταλλάσσουν ακόμα και με χρυσό.

Ο οργανισμός μας, έχει ανάγκη το θαλασσινό αλάτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διατροφολόγοι, οι διαιτολόγοι και οι γιατροί προωθούν την έρευνα και τη διάδοση του αγνού θαλασσινού αλατιού. Σπανιότατο, (αλλά όχι αδύνατο να το βρει κανείς), απαραίτητος σύμμαχος για μια εξισορροπημένη διατροφή και για την καθημερινή ανάγκη ιχνοστοιχείων του οργανισμού μας. Το ακατέργαστο άνθος θαλασσινού αλατιού είναι η καλύτερη επιλογή, σε σύγκριση με άλλους τύπους αλατιών στην αγορά.

Nutrifacts K2

Το Pure Flower of Salt της [Κ2] είναι ένα άγριο οργανικό άνθος θαλασσινού αλατιού, σπάνιο και πολύτιμο, είναι ακατέργαστο, ανεπεξέργαστο, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο (νάτριο <40%), δεν είναι ορυκτό αλάτι και δεν περιέχει πρόσθετες χημικές ουσίες και συντηρητικά. Οι οργανικοί κρύσταλλοι αυτού του βιολογικού θαλασσινού άνθους άλατος είναι διαλεγμένοι με το χέρι, στην καρδιά της άγριας φύσης, πάνω στα βράχια των Ελληνικών νησιών όπου κρυσταλλώνονται στον ήλιο και στον θαλασσινό άνεμο. Η συλλογή αυτού του αυθεντικού, αγνού και οργανικού κρυστάλλου, με την ταυτόχρονη παρουσία των εξαιρετικών περιβαλλοντικών συνθηκών, εμφανίζεται στη μέση του καλοκαιριού για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατά το οποίο, συλλέγουμε με μεγάλη προσοχή τη λευκή πάχνη του αλατιού που σχηματίζεται φυσικά στην επιφάνεια των βράχων από το θαλασσινό νερό. Γεννιέται έτσι το άνθος αλατιού. Δεν υποβάλλεται σε καμία χημική επεξεργασία ενώ απαιτεί έξι ζευγάρια μάτια και έξι ζευγάρια έμπειρα χέρια για να καθαριστεί και να εξασφαλισθεί η ποιότητά του, η οποία πιστοποιείται από τις διατροφικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του, τις οποίες μόνο τα καλύτερα αλάτια που υπάρχουν στην αγορά, παρέχουν. Πλούσιο σε ωφέλημα ιχνοστοιχεία, περιέχει περισσότερα από 80 μέταλλα και στοιχεία που είναι βασικά για την ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού μας, ενώ οι κρύσταλλοί του είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, λιώνει γρήγορα, εκθειάζοντας την γεύση των πιάτων στα οποία προστίθεται. Είναι επίσης γνωστό ως το «χαβιάρι του αλατιού». Είναι πολύτιμο, εκτιμημένο και περιζήτητο από κορυφαίους σεφ ανά τον κόσμο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι το ότι οι νυφάδες του είναι μεγαλύτερες από αυτές των αλατιών που χρησιμοποιούνται συνήθως στην κουζίνα. Το άνθος θαλασσινού αλατιού Pure Flower of Salt είναι υπό την μορφή μη ομοιογενών κρυστάλλων με διαφανές φυσικό χρώμα, έχει δύναμη αλατίσματος λίγο ελαφρύτερη από το απλό αλάτι, είναι πιο υγρό και η γεύση του θυμίζει άγρια μπλε θάλασσα.

Έχοντας ως βάση τον άγριο ανθό θαλασσινού αλατιού Pure Flower of Salt, αναπτύξαμε ένα νέο προϊόν, αποτέλεσμα των ιδεών και της επιθυμίας μας για την συνεχή αναζήτηση νέων γεύσεων. Η [Κ2] έκανε, το αγνό θαλασσινό άνθος αλατιού Pure Flower of Salt με τις απαράμιλλες οργανοληπτικές ιδιότητες, σημαία της επένδυσής της και θέλησε να εντυπωσιάσει με την τερπνότητα και την αμεσότητα του, εισάγοντας νέες και πρωτότυπες γεύσεις, για εκλεπτυσμένα πιάτα και για ένα εκλεπτυσμένο κοινό. Χρησιμοποιείται για να εξυψώσει τη γεύση των συστατικών του πιάτου, ιδανικό για σαλάτες, γλυκά, κρέας και ψάρια.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας

[K&K] Luxury Food Company - Georgios Korakakis

E.O. Alexandreias Kozanis - Vrysaki 59300 - Greece

main@kappaquadro.com  -//- korakakis.g@gmail.com 

cell: (+30) 697 823 4681 -//- http://kappaquadro.com 

Ζουμπανέας Ευάγγελος Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Ζουμπανέας Ευάγγελος Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner inEatingDisorders & Obesity) όπως η Νευρική Ανορεξία, η Νευρική Βουλιμία και η Ψυχογενής Παχυσαρκία από τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.

Την περίοδο 2006-2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών τόσο της κρατικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής και από τον Ιανουάριο του 2010 είναι πρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών.

Από το Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών - ΚΕΑΔΔwww.keadd.gr το οποίο είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFEDwww.eating-disorders.org.uk για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις MasterPractitionerστην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Πέρα από τις ακαδημαϊκές του γνώσεις στην επιστήμη της Διατροφής, έκανε σπουδές και σε άλλους τομείς όπως Επιχειρησιακό Management, Δημόσιες σχέσεις, Διαφήμιση και Ψυχολογία.

Έρευνες και μελέτες του με θέμα τη Παχυσαρκία και τη Διατροφή, έχουν παρουσιασθεί σε Ελληνικά και Παγκόσμια συνέδρια Διατροφής.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Διατροφή και Υγεία», «Vita», «Δίαιτα και Διατροφή» «Αρμονία» «FAQ», «AthensVoice» καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα Διατροφή - Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welnessκαι υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού sitewww.diatrofi.gr  και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-foodforthought.

Με το συνάδελφό του Μανώλη Μανωλαράκη είναι συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον γενικό τίτλο «Τι καλό θα μαγειρέψεις ...σήμερα μαμά;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με θέμα την οργάνωση της διατροφής της Ελληνικής οικογένειας συνοδευόμενο με όλες τις παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με ελαφρύ τρόπο που έγινε το απαραίτητο βιβλίο για κάθε οικογένεια ξεπερνώντας τα 20.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα..

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τον Μάιο του 2010 εκδόθηκε το 3ο προσωπικό του βιβλίο «Σεφ... στο παρά πέντε- διατροφή, ιδέες & συνταγές για πολυάσχολους» αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα η 2η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από νεαρή ηλικία έχει διατελέσει αθλητής της ομάδας μπάσκετ εφήβων του Sporting και έχει επίσης ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες και την κολύμβηση Από τον Μάιο του 2004 είναι μέλος του κολυμβητικού αθλητικού συλλόγου Μεταμορφώσεως όπου τον Ιούνιο του 2005 κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στα 400mελεύθερο σε αγώνες παλαιμάχων του κολυμβητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

Από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό του γραφείο στην Νέα Ιωνία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο Ζουμπανέα είτε τηλεφωνικά στο 2102718360 είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κράτησης ραντεβού από την ιστοσελίδα: NowDoctor στο linkhttp://www.nowdoctor.gr/ezoumpaneas 


Diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου